חלוקת רכוש והסדרת מזונות הוגנים ולפי החוק
נכתב על ידי: מיכל ז
תאריך: 05/12/11

כשעוברים הליך גירושים צריכים להסדיר חלוקת רכוש יחד עם מזונות ילדים ואישה. מדובר בנושאים שקשה להסדיר, ומכאן הצורך של הרבה זוגות להיעזר בעורכי דין ובמערכת המשפט כולה שתעזור להם להחליט כמה ואיך.

גירושין הוא הליך לא קל לרוב הזוגות, לא רק בגלל שהוא מביא לסיון מערכת יחסים ונישואים, לא משנה כמה זמן הם יחד, אלא גם בגלל הנושאים שהם צריכים להסדיר, ביניהם חלוקת רכוש וגם מזונות אישה וילדים. אלו הם נושאים שרוב הזוגות מתקשים להסדיר לבדם ולכן הם פונים לעורכי דין ומערכת המשפט כולה לקבלת עזרה.

ילדים אמורים להיות תמיד במעלה ראשונה אך יש הורים שלא מבינים זאת, זו הסיבה שיש חוקים רבים במערכת המשפטית בתחום המשפחה שנועדו להגן עליהם ולדאוג שהם יקבלו את כל המגיע להם. מזונות אמורים לכסות את הצרכים הבסיסיים שלהם, שעליהם משלם ההורה המשמורן, אך יש הורים שלא יודעים את החוק או שיודעים אך מסרבים ללכת לפיו. על כן, החוק הוא נוקשה מאוד כלפי הורים שמתחמקים לגמרי מתשלום מזונות ילדים או שלא משלמים כפי שנקבע.

כאמור, גירושין כרוכים לא רק בהסדרת מזונות לילדים אלא גם מזונות לאישה. אם לא נמצא שהאישה אחראית לפירוק הנישואים היא זכאית למזונות מצד הבעל. גם במקרה זה יש סכום מינימלי, אם כי תקופת התשלום היא אחרת (בעבור ילדים משלמים מזונות עד אשר הם בני 18).

בני זוג שעוברים הליך גירושין ואין להם ילדים יכולים להירגע מבחינת כלכלה שלהם, עם זאת, קיים נושא שמעסיק אותם יותר מכל- חלוקת הרכוש. חלוקת רכוש היא הדבר המרכזי בהליך גירושין של זוגות רבים והוא יכול להאריך את ההליך במידה רבה.

כיום, נפוץ להסדיר חלוקת רכוש לפני שמתחתנים, זאת על ידי הסכם ממון. זוגות שלא הכינו את ההסכם צריכים לקבוע חלוקת רכוש במהלך הגירושין, אז יכולים להיווצר וויכוחים רבים. כמובן שלחוק יש מה לומר בדבר. לפי החוק, אם לא הוכן הסכם כלשהו שבו נאמר אחרת, הזוג צריך להתחלק בכל הרכוש האישי והמשותף באופן שווה ומוחלט. מצב זה הוא בעייתי לאנשים שיש להם ממון רב שצברו במהלך חיי הרווקות וכעת הם צריכים להתחלק בו עם בן הזוג.

בגלל אי ידיעת החוק, כדאי לזוגות להיעזר בעורכי דין מתחום דיני משפחה שיכולים להוביל הליך גירושין לסופו במהרה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article23669.aspx