דיוור ישיר הוא אחת משיטות השיווק הטובות ביותר כיום, כל עוד מפעילים אותו בצורה נאותה. שליחת מיילים ממוקדת לקבוצה מסוימת, כאשר מראש ידועים הרגלי רכישה או הרגלי התנהלות כאלה ואחרים יכולים לפגוע בנקודות הנכונות שיניעו את מקבלי המיילים לפעולה.
מטרת הדיוור הישיר היא ליצור אינטראקציה בין מקבל הדואר לבין הגוף השולח אותו בצורת תגובות, בצורת התעניינות במוצרים או בצורה הרצויה ביותר - רכישת מוצר או שירות כתוצאה מקריאת המייל. שליחה חוזרת ונשנית של מיילים בצורת ניוזלטרים, למשל, מטרתה להשאיר את החברה שולחת המייל בתודעתן של מקבלי המיילים.
מהם יתרונות הדיוור הישיר?
היתרונות של דיוור ישיר על פני קמפיינים אחרים הם עצומים: ראשית, קמפיינים בכלי התקשורת האחרים מופנים אל כלל האוכלוסייה ולא רק אל פלח האוכלוסייה או קבוצת האוכלוסייה הרצויה. שנית, לא ניתן לכמת בדיוק את תוצאות הקמפיין, כיון שקשה למצוא קשר הדוק בין המסרים שהועברו לעלייה, אם הייתה כזאת, במכירות. קמפיינים באמצעות מערכת דיוור אלקטרוני ניתנים לבדיקה והתוצאות שלהם נראות לעין. ניתן לבדוק בדיוק כמה מסרים נקראו, כמה הושלכו לאשפה, כמה נשארו לא קרואים וכיוצא באלה.
היתרון השלישי על פני קמפיינים אחרים היא האפשרות ליצור אינטראקציה וקשר אישי בין הלקוח "הרוכש" לבין הספק. החברה המפרסמת יכולה באמצעות פרסומים קבועים של אירועים הנערכים על ידה, ניוזלטרים העוסקים בחידושים בתחום, קופונים שונים ושוברי הנחה שהיא מחלקת ועוד כהנה וכהנה דרכים, לשמור על המקום שלה בתודעתו של הלקוח הפוטנציאלי. המטרה של קמפיין כזה היא שבפעם הבאה שהלקוח יגיע למצב שבו הוא מעוניין לרכוש אחד ממוצרי החברה, לא תהיה לו התלבטות והוא ירכוש אך ורק את מוצריה.
אבל היתרון החשוב ביותר של שיווק במייל מרוכזת ללקוחות הינה העלות הנמוכה של הקמפיין הזה יחסית לקמפיינים רועשים יותר בכלי התקשורת האחרים. כוח האדם המוקצה לנושא המיילים השיווקיים ביחד עם הציוד והתכנות הנדרשים אינם מגיעים אפילו לאחוז מזערי מהסכום הנדרש לביצוע קמפיין קונבנציונלי.
מהאמור לעיל ניתן להסיק כי שיטת הדיוור הישיר היא אחת השיטות הטובות ביותר לפרסום. היא יעילה יותר, עניינית יותר וגם נותנת ערך מוסף הן למפרסם והן לקהל הנמענים.