לאורך השנים האחרונות, עם התפתחות משחקי הרשת, אנחנו עדים להתפתחויות ושיפורים באיכות המשחקים שניתן לשחק ברשת. משחקים כיום מתפארים בגראפיקה מרשימה, פסקול מקצועי, שליטה מדוייקת ועוד. אך מה לגבי אלו מאיתנו שמעדיפים לשחק דווקא במשחקים ששיחקנו כשהיינו ילדים?
בדיוק לצורך זה נוצרו לאחרונה גרסאות מודרניות למשחקים קלאסיים. גרסאות אלו מאפשרות לנו להיזכר בסגנון המשחק הקלאסי שגדלנו עליו, במסגרת הטכנולוגיה העכשווית ובקלות ההפעלה שמשחקי רשת נהנים ממנה. מאמר זה יסקור חלק מהמשחקים הקלאסיים שהכי אהבנו ויציין את יתרונותיהם היחסיים.
ראשית, המשחק הקרוי באבלס הוא אחד מהמשחקים הכי פופולריים בעולם, כבר שנים רבות. משחק זה, ששורשיו נמצאים עוד בשנות ה-80, הינו משחק פשוט מאוד מבחינת אופן המשחק, אך דורש מיומנות כדי להצטיין בו. בבסיסו של המשחק, השחקן אמור ליצור רצפים של 3 בועות או יותר באותו צבע, תוך התחשבות בשיקולי השלב וחשיבה טקטית לגבי הצעדים הבאים. המשחק זכה למגוון המשכים, חיקויים וגרסאות - דבר המוכיח את הצלחתו של המשחק בשוק. מדובר במשחק שאינו דורש השקעת זמן רב, וניתן להתחיל ולסיים משחק תוך כמה דקות בודדות.
עוד משחק שמקורו בשנות ה-80 וזכה לגרסה מחודשת בימים אלו קרוי באבל טראבל 2. באבל טראבל 2 הוא החלק השני והמפורסם לסדרת משחקים ידועה, והוא החלק הידוע יותר במסגרת סדרה זו. המשחק הזה החל כמשחק בתשלום, אותו אנו זוכרים מאולמות משחקים בקניונים, והוא שוחק עם ג'ויסטיק וכפתורי ירי. במסגרת משחק זה, הקרוי בעברית "בועות בצרורות 2", על השחקן לפוצץ בועות מקפצות ברחבי המסך במגוון כלי נשק - על מנת למנוע מהבועות לפגוע בשחקן.
משחק זה דורש מהשחקן זריזות ידיים ותכנון מקדים. בועות בצרורות 2 מכיל מגוון חיזוקים ושיפורים אותם יכול השחקן לאסוף, וכך נוצר מצב שבו השחקן צריך לחזות מראש מצבים בעייתיים בהם יהיה עליו להשתמש בבונוסים אלו.
עקב הפופולריות הרבה שהמשחק קיבל ברחבי העולם, גרסאות פלאש נוצרו על מנת לענות על הצורך - כך שכעת אין יותר צורך להכניס מטבעות לתוך מכונות משחק או להתאים את המחשב הביתי להרצת משחקים ישנים. כל מה שצריך לעשות הוא להיכנס לעמוד המשחק, ללחוץ על כפתור ההפעלה ולהתחיל לשחק באופן מיידי ופשוט!