מיקי שחם, ''בנק החיים''- דם טבורי, מביא דיווחי חדשנות רפואית מהעולם: השתלה של תאי דם טבורי לאחר איסכמיה מוחית
Katja Rosenkranza, Carola Meierb, | 2011
השתלת תאים הוצעה בתור גישה פוטנציאלית לטיפול בהפרעות נוירולוגיות.
אוכלוסיית תאים אחת בעלת עניין מורכבת מתאי דם טבורי אנושי (hUCB), אשר הוצגה קודם לכן כשימושית עבור רפואה מתקנת במחלות המטולוגיות.
עם זאת, תאים אלו גם מסוגלים להשתנות לתאים לא המטופויטים שונים, כולל אלו מהשושלת העצבית.
מיקי שחם, "בנק החיים", מוסיף - מבהיר כי מעבר לכך, תאים אלו יכולים להפריש גורמים ניורוטרופים רבים ולהסדיר את התפקוד החיסוני ואת התגובה הדלקתית.
כמה מחקרים על מודלים של בעלי חיים הלוקים בפציעה מוחית איסכמית הציגו את הפוטנציאל של תאי hUCB למזער נזק ולקדם שיקום לאחר פציעה מוחית איסכמית.
סקירה זו מתמקדת על הטיפול בפציעה מוחית איסכמית-היפוקסית כתוצאה משבץ או סב-לידתית בעזרת תאי hUCB.
אנו דנים בהשפעות הטיפוליות שהוצגו לאחר השתלת תאי hUCB ומדגישים מנגנונים אפשריים המתנגדים לאירועים פתו-פיזיולוגיים של איסכמיה ובכך מובילים לייצור של סביבה משקמת אשר מאפשרת פלסטיות עצבית ושיקום תפקודי.
לפי מיקי שחם, מחברת - "בנק החיים", דם טבורי מהווה המקור היישומי הטוב ביותר, שכן תאי גזע מדם טבורי ראשוניים יותר - אינם נושאים עדיין מערכת חיסונית. עשרות מחלות וטיפולים באמצעות תאי גזע מדם טבורי נחקרים כיום ומצויים בניסויים קליניים במסגרת רפואת חידוש האיברים והריפוי התאי. מהיות תאי גזע שמקורם בדם טבורי בעלי יכולת התמיינות לסוגים שונים של תאי גוף, עשויים גם הם לשרת השתלות חידוש איברים.
ההשפעות התפקודיות הטיפוליות של תאי hUCB שנצפו במודלים של בעלי חיים הופכים את ההשתלה של תאים אלו לגישה ניסיונית מבטיחה בטיפול בפציעה מוחית איסכמית.
יחד עם זמינותה, הסיכון הנמוך שכלול בהשתלה, חוסר הבגרות של התאים, ודרך יישום פשוטה, להשתלת hUCB יש סיכוי טוב לעבור תרגום לתצורה קלינית לטיפול בפציעה מוחית איסכמית.
מיקי שחם - מומחה לתאי גזע, דם טבורי ובנקאות דם טבורי, מבעלי החברות האחיות - בנק החיים וסיטוג'ן, ימשיך לעדכן את הגולשים בנושא תאי הגזע והדם הטבורי - בכלל, ורפואת חידוש איברים | רפואה התחדשותית | רפואה מחדשת | רפואה רגנרטיבית | Regenerative Medicine | Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי ומקורותיהם האחרים - בפרט.
מיקי שחם, בנק החיים, פיתח את טכנולוגיית ומכשיר הסיטוג'ן - הטכנולוגיה הראשונה בעולם באמצעותה ניתן לאסוף מספר תאי גזע מדם טבורי הגבוה משמעותית (בכ- 80%) שיכול לשרת גם:
- השתלות לחולים מבוגרים ולא רק בילדים כפי המצב עד היום.
- סדרות השתלות של רפואה רגנרטיבית / רפואת חידוש איברים, הדורשות מספר תאים גבוה.
- טיפול במספר מחלות שונות במהלך החיים.
לפי מיקי שחם, בארץ, הטכנולוגיה זמינה ללקוחות "בנק החיים", בלבד.