אילת היא אחד מיעדי החופשה שמועדפים על הישראלים. אחת הסיבות העיקריות לכך הוא המרחק בין אילת למרכז הארץ. מדובר על ארבע מאות קילומטרים שחציים הוא כביש הערבה הארוך והמאוד חד גוני. אם אתם יוצאים לחופשה קצרה, ישנה משמעות רבה לזמן ההגעה. נסיעה של ארבע מאות קילומטרים, גם אם היא בקצב סביר של מאה קילומטרים בשעה, תיקח לכם בין ארבע לחמש שעות. מכיוון שנכון לעכשיו אין פתרונות יבשתיים אחרים יותר מהירים כדוגמת רכבת מהירה ואיכותית, הפתרון המקובל הן טיסות לאילת ממרכז וצפון הארץ. לטיסות משדה דב ונמל התעופה בן גוריון יש יתרון נוסף מעבר לנוחות וקיצור הזמן, הן נותנות את התחושה שאתם בדרך לחו"ל הרגשה שכלעצמה הופכת את הטיסה לשווה. אתם ממש מרגישים את החופשה מרגע שאתם עולים על המטוס. נכון לעכשיו המטוסים הם פאר הטכנולוגיה המערבית ומציעים נוחות מכסימלית לנוסעים וכמובן טיסה קצרה בקצב סילוני. ההתחלה היתה הרבה יותר צנועה.
בתחילת שנות החמישים הישוב באילת היה קטן ומאוכלס בעיקר באנשי צבא ועובדי הנמל שרק הוקם, כביש הערבה עדיין לא היה קיים והנסיעה היתה בדרכים עקלקלות ומאוד לא נוחות. אם רציתם לנהוג לאילת היה מדובר ביום שלם ומאוד מעייף. באותה תקופה הוקמה חברת ארקיע שכל מטרתה היתה להטיס את העובדים בין אילת למרכז הארץ באמצעות מטוסי תובלה מיושנים. הקו ארקיע לאילת היה הקשר העיקרי בין אילת למרכז אילת לאורך הרבה מאוד שנים.
אחרי הנצחון במלחמת ששת הימים הפכה פתאום אילת מנקודת קצה נידחת לצומת מרכזי בדרך לסיני. אחת התוצאות של מצב זה, הגידול בקצב הטיסות בין אילת למרכז הארץ, ארקיע רכשה מטוסי בוכנה יותר מתקדמים מדגם וויקאונט והרלד. ממצב של טיסות בקצב לא סדיר בין שדה דוב לשדה באילת, הפכו הטיסות לדבר שבשגרה והתבצעו בקצב של יותר מטיסה אחת ליום. את המטוסים של ארקיע הטיסו טייסים יוצאי חיל האוויר, טייסים מהוללים ומאוד מנוסים. לאורך הרבה מאוד שנים היתה ארקיע השליטה בקו לאילת לפחות בקטע שממרכז הארץ דרומה. במקביל לארקיע נחתו ועדיין נוחתות באילת טיסות פרטיות וטיסות של חברות שכר זרות המביאות תיירים מכל רחבי אירופה. ארקיע במקביל החלה להפעיל טיסות שכר וטיסות סדירות ליעדים בחו"ל מחוץ לגבולות מדינת ישראל.
בשנת אלף תשע מאות תשעים וחמש כחלק פתיחת השמיים לתחרות נוספה חברת ישראייר שגם היא בדומה לחברת ארקיע מפעילה טיסות סדירות בקו של תל אביב – אילת בנוסף לטיסות שהיא מפעילה לכל רחבי אירופה. שתי החברות מפעילות מטוסי טורבו פרופ שיכולים להטיס עשרות נוסעים. בנוסף הן מפעילות מטוסי בואינג שבע שלוש שבע ושבע חמש שבע.בהם הן משתמשות גם לטיסות לחו"ל. בשנה האחרונה הצטרף המוביל הלאומי הלא היא חברת אלעל. נכון להיום היא מפעילה את קו אל על לאילת שבדומה לארקיע וישראייר יוצא משדה התעופה בן גוריון.
חלק גדול מהנופשים שיורדים לחופשה באילת רוכשים דיל הכולל טיסה פלוס מלון. כך הם משלמים מחיר סביר לחופשה וכמו שאמרנו בתחילת המאמר יכולים להרגיש את החופש כבר ברגע שהרגל שלהם דורכת בכניסה למטוס של כל אחת משלושת החברות.