ריהוט משרדי הוא הדבר הראשון שהלקוחות הבאים שלכם יתקלו בו בבואם למשרדכם. ניתן לומר כי ריהוט משרדי הוא פני העסק. כל פריט, מגופי תאורה ועד שולחנות המתנה, צריך להיות על אותו תדר גל של העסק, ולשדר את חזון בעל העסק.
ההכרה בחשיבות סידור וסוג הריהוט המשרדי, גרמה לכך שהיום יותר ויותר עסקים לא מסתפקים בעיצוב המשרד לבד, אלא יעדיפו לשכור מעצבי פנים מקצועיים שיבחרו עבורם ריהוט משרדי.
בעבר עיצוב המשרד בארץ שירת את הפונקציונאליות שלו בלבד – שולחן, כסא, מדפים, ספה. אך היום, עם צמיחה בכלל ענפי התעסוקה, הדורשים ריהוט מוסדי, משרדים מוצאים כי השקעה בעיצוב הפנים של המשרד, וספציפית השקעה בריהוט משרדי, היא הכרח. בימינו, אדריכל לא יתכנן את מתווה המשרד ללא התחשבות בגופי תאורה, שולחנות המתנה, ספות או שולחנות העובדים. בנוסף, כל משרד היום נעזר במעצבי פנים, שימליצו על ריהוט משלים עבור המשרד. תפקידם של מעצבי הפנים הוא לדאוג שהריהוט המשרדי יקביל וישקף את רוח המשרד, ולא ישקף את חזונו של עסק אחר.
המשימה העומדת בפני בעלי עסק בבואם לרהט את המשרד היא לדאוג, שהריהוט יהיה פרקטי ונוח לעובדים וללקוחות, אך בד בבד, לדאוג כי האפקט הוויזואלי המתקבל יהיה נעים, וברמה מסוימת אינפורמטיבי ללקוח, שותף פוטנציאלי או עובד. משרד עורכי דין, לדוגמא, ישאף לשדר ניצחון וגדולה בעזרת ריהוט סולידי, מהודר, קלאסי ורשמי יותר, אדריכלים או מעצבים גרפיים יעדיפו דווקא צבע, דינמיות וחדשנות. בסופו של דבר הריהוט המשרדי, אמור להוות מסגרת שתדגיש את בעל העסק או העובדים, ותפקידו של מעצב הפנים הוא לוודא שהריהוט אכן עושה כך.
בחירת הריהוט הנכון עבור המשרד
בעלי עסק רבים טועים בלחשוב, שהקריטריון היחיד שהם צריכים לעמוד בו, בבואם לרכוש ריהוט משרדי, הוא הצורך בריהוט יקר ואיכותי. אומנם זה לא רעיון שגוי לחלוטין, אך אם הריהוט לא מתאים לעסק, הרי שהוא אינו ממלא את מקומו. לכן, לפני רכישת ריהוט יש לחשוב על המסר, שהריהוט אמור להעביר. דיסונאנס שייווצר בין הריהוט לבין העסק ישפיע גם על לקוחות, וגם על עובדים ברמה בסיסית, עמוקה יותר.
שולחנות המתנה, עציצים, תמונות ופריטי אומנות אחרים יכולים להוות מרכיבים משלימים לרוח המשרד. משרדים יכולים לבחור שולחנות המתנה בהתאם לרוח העסק שלהם: מודרניים, מינימליסטים וקלים, חמורי סבר, קלאסיים וכבדים מעץ, מעוטרים בגילופים אתניים או אחרים. שולחנות המתנה יכולים להיות מעמד שעליו בעלי עסק יכולים להציג את הישגי החברה, או כפריט מוסדי משלים לספות בכניסה למשרד.
הריהוט בסביבת המשרד היום
אם בעבר הריהוט המקובל במשרדים היה בנאלי ופשטני, ונבנה על ידי נגר, הרי שהיום הריהוט בא במגוון עיצובים, וחומרים שונים המנסים למלא את נישת העיצוב, שבעלי עסק שונים שואפים להנחיל בעסק שלהם. בתכנון ריהוט ומוצרים משלימים, עבור המשרד היום משתתפים לא רק נגרים, אלא גם אורטופדים, מעצבים ומהנדסים. תפקידם של בעלי מקצוע אלה הוא לבנות מוצר חכם יותר, פונקציונאלי, מושך וזול יותר. כסאות אורטופדיים כבר מזמן הפכו לנחלת הכלל, ולא רק עבור אנשים עם בעיות גב. הדגש היום בתכנון כסאות הוא על שילוב פונקציונאליות עם בריאות הגב.
ישנן אסכולות המתמחות בבניית ריהוט עבור משרדים, בצורה שתמקסם את זרימת המידע, תעודד סיעור מוחין, ותקטין את החיכוכים בין עובדים, בין אם על ידי הקצעת אזורי עבודה נפרדים, אך לא חסומים, ובין אם על ידי אספקת כסא נוח עבור כל עובד.