איך להצליח בפסיכומטרי ולקבל 700+ |
רוצים להתקבל ללימודי תואר? לא מצליחים להתקבל ללימודים אקדמאיים?
למרות כי בימים אלה, בגרות מלאה היא לא תנאי בלעדי לקבלה לעבודה, ובאופן כללי לא בדיוק אינדיקציה על חכמה, בכל מקרה עדיין עדיף שתוציאו ציון טוב, כי הדבר מהווה עניין טרביאלי עבור קוה"ח שלכם, ולפעמים חובה על מנת להתקבל ללימודי תואר ספציפי. רוצים לדעת הכל על פטור מאנגלית פסיכומטרי? אנא המשיכו לקרוא.
איך משלימים בגרויות?
ככל שעובר יותר זמן אחרי שסיימתם בית ספר - ככה קשה יותר להשלים את תעודת הבגרות. זה למה, מומלץ שתפתחו בפרוצדורה בשלב מוקדם. ישנם בארץ לא מעט מקומות שאפשר להירשם אליהם. עוד מידע על מכוני לימוד אלה אפשרי למצוא ללא בעיה בגוגל וכיו"ב. היה ואתם חיילים, או השתחררתם כרגע, תוכלו לקבל מגוון הטבות והנחות על קורסי השלמות.
לטובתכם, זיכרו שאתם כבר ילדים גדולים, אנא מכם, קחו את הנושא הזה הכי ברצינות שאפשר והפסיקו להתנהג כמו תיכוניסטים; בייחוד עכשיו, כאשר ידוע לכם מהאתם מבקשים לעתידכם, והשגתם יותר מושג על הנושא.
מה לגבי פסיכומטרי?
הציון הפסיכומטרי מחושב בצורה אחרת מהמבנה של בחינת הבגרות. לבחינה הפסיכומטרית חשיבות גדולה יותר מלזה של ציוני הבגרויות, והבחינה עצמהנוטה להיות קשה יותר, על אף שמבחן זה לא מעיד על האינטליגנציה שלכם. ציון המבחן הפסיכומטרי בוחן יותר את אופן התפקוד שלכם תחת מצבים מלחיצים, את הזיכרון שלכם וניהול סדרי עדיפויות.
גם אםניגשתם והוצאתם תוצאה גרועה בבחינה הראשונה - זה לאו דווקא אומר שאין לכם את היכולת לעבור, רק שפשוט הפעם לא הלך במיוחד; כמו ראיון עבודה, הרוב נכשלים לעשות מאה אחוז ולהגיע ליעד שהציבו לעצמם על ההתחלה. בכל מקרה אפשר לגשת למועדים עתידיים, אם יש לכם מספיק גב כלכלי וכוח מנטאלי ללמוד ולגשת לעוד מבחן. את הציון הגבוה ביותר שתוציאו - שומרים במשך 7 שנים.
בשלב זה, כשנחשפתם אל ידע נרחב יותר על דברים כמו איך להצליח בפסיכומטרי, ובהנחה ואתם יודעים בבטחה מה תלמדו ובמה תעבדו, זה הזמן להשתמש בידע הזה לטובתכם האישית: התחילו קורס, הצליחו במבחנים, ושפרו את הדימוי העצמי שלכם!
|