להלן תקנה 26 לתקנות הנוטריונים:
26". (א) נוטריון יודיע למנהל הכללי של משרד המשפטים עם תחילת כהונתו על מען משרדו, וכן יודיע לו על כל שינוי מען כאמור בסמוך למועד שבו חל השינוי.
(ב) נוטריון ישמור את חותמו ואת העותקים שעליו לשמרם לפי תקנות אלה על נספחיהם ואת הפנקסים והכרטסת שעליו לנהלם לפי תקנות אלה - במשרדו, ולא יוציאם ממשרדו אלא כדי לערוך בעותקים העתק צילומי כאמור בתקנה 22 או אם נדרש לעשות כן על פי דין על ידי בית המשפט או רשות אחרת; נוטריון ידאג לכך שמה שהוצא ממשרדו כאמור הן על פי תקנה זו והן עקב תפיסה על ידי בית המשפט או רשות אחרת, יוחזר למשרדו כאשר לא יהא עוד דרוש לבית המשפט או לרשות כאמור."
(ג) ...תקנה זו מדברת על חובת הנוטריון לשמור את כל המסמכים הקשורים בעבודתו במשרדו.
" (ד) נוטריון ישמור את חותמו, את המסמכים, הכרטסת והפנקסים שחלה עליהם תקנת משנה (ב) בארון או בארונות מתכת שיהיו נעולים זולת אם הוא או עובד מעובדיו שהרשה לכך יהיו נוכחים."
(ה) תקנה זו מחייבת את הנוטריון לעשות סידורים מתאימים כדי להגן על משרדו בפני סכנת שריפה, נזקי מים ופריצה.
נשאלת השאלה, האם נוטריון יכול להקים לעצמו סניפים, משהו בדומה לרשת חנויות או פיצריות? לחתום מטה היו מספר סניפים, ועמדת ועדת הנוטריונים, ככל הידוע לכותב מאמר זה, הייתה שהדבר אסור, ולמיטב הזיכרון, אף הוגשו בעניין תלונות למשרד המשפטים.
האם נוטריון המקיים סניף במקום כלשהו יכול לקיים את הוראת הסעיפים הנ"ל?
לפי הכתוב בתקנת משנה א מדובר על כתובת משרד. משרד אחד. לא נרשם שהנוטריון יודיע על הכתובות שלו ושל משרדיו. לכאורה, לפי הסעיף הנ"ל, נוטריון אינו יכול לקיים סניפים. גם לפי תקנת משנה (ב) המדברת על איסור הוצאת חותם הנוטריון ממשרד הנוטריון, נראה שאסור לנוטריון להוציא את חותמו ולנייד אותו ממשרד למשרד. כנ"ל בשים לב להוראות שאר התקנות כפי שהובאו לעיל.
מאידך, החתום מטה סבור, שבדומה לעורכי דין, גם לנוטריונים מותר לקיים סניפים, אם הם יעמדו בתנאים שלהלן:
1. הם יקפידו לקיים את הדרישה שבכל אחת מהתקנות הנ"ל, באופן שהיא תיושם גם בסניף.
2. הם יקבלו אישור ממשרד המשפטים.
3. באותו סניף יהיה נוכח נוטריון שזהו מקום עבודתו הקבוע.