בניית אתרים בקוד פתוח
נכתב על ידי: יוסי בוזגלו
תאריך: 25/12/11

בעשור האחרון הפך הקוד הפתוח לסטנדרד בבניה של אתרים. בגלל עלותו הנמוכה יחסית, הוא מאפשר לאנשים רבים וארגונים שונים לפתח אתרים.

מהו הקוד הפתוח?

תיכנות בקוד פתוח מאפשר למשתמש להפיץ, לשנות ולשדרג את התוכנה ללא הגבלה. חינם אין כסף. כאשר בראש מעייניו עומדים האינטרסים של בעלי האתרים. בניית אתר בקוד פתוח, אם כן, מאפשרת לבעל האתר לראות ולנהל את תוכן האתר באופן עצמאי, בכל רגע נתון ללא תשלום וללא התחייבות או תלות בגורם חיצוני, אמין וייציב ככל שיהיה. לכן אתרים רבים כל כך מתבססים על קוד זה

האידיאולוגיה מאחרי הקודם הפתוח

קהילת הקוד הפתוח היא קהילה אידיאולוגית, דמוקרטית ושיתופית . תרבות הקהילה והמניע העיקרי שלה הוא חלוקה של מידע. הקהילה בנויה מקבוצות של מתכנתים ומפתחים המפוזרים ברחבי העולם והיא דוגלת בחלוקה והפצה של מידע ברחבי תבל. סביבת הפיתוח שקופה וברורה וכל תהליך הפיתוח מתועד וזאת על מנת לאפשר ביקורת על כל התהליך ולהקל על מפתחים חדשים להצטרך לקהילה. אין זה פלא, אם כן, שקהילת הקוד הפתוח נמנית בין הגורמים המרכזיים לפיתוח וקידום הטכנולוגיה בעולם.

אליה וקוץ בה

אולם, הגורמים המרכיבים את היתרון המשמעותי בשימוש בקוד הפתוח, דהיינו אותה נגישות ושליטה, הופכים להיות, במקרים רבים, חלק מהבעיה כשם שהם חלק מהפיתרון. כך שהיתרון והגורם מרכזי בהחלטה לבנות אתר בקוד פתוח, הוא בחזקת עקב אכילס. במילים אחרות, הפתיחות ונגישות של הקוד הופכת אותו חשוף יותר לפריצות אבטחה. מתוך כך נובע הצורך בהקצאת משאבים רבים יותר מעקב מתמשך אחר עדכונים בנושאי אבטחה.

מעצם פיתוחו על ידי אלפי אנשים ממקומות שונים בעולם מודל הקוד הפתוח הוא התקן כללי שפותח למטרות שאינן יחודיות ולצרכים שאינם ספציפיים. אי לכן קיים סיכוי סביר שהמערכרת כפי שהיא, לא תתאים לדרישות, צרכים או אופי האתר. לכן כששוקלים לבנות אתר בקוד פתוח צריך לוודא שקיים אדם במערכת או מחוצה לה בעל ידע נרחב בפיתוח מערכות בקוד פתוח כדי שיוכל להתאים את המערכת לצרכים הספצייפיים ולאופי היחודי של האתר. אדם שיוכל לספק תמיכה טכנית במקרים של תקלות שהרי אין גוף אחד שעומד מאחורי מערכות אלו.

המאמר בחסות Dreamview  המציעה פתרונות בתחום בניית אתרים ו קידום אתרים


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article24265.aspx