שוטר רשאי לתבוע מכל נהג שנעצר לבדיקה שגרתית לעשות בדיקת שכרות. סירוב לבדיקת שכרות יכול להוביל להאשמות שונות התלויות בחשדות הראשונות. סירוב לבדיקת שכרות זוהי עילה להאשמות כבדות, ומי שנמצא אשם בעבירה זו, צפוי למגוון עונשים החל ממאסר על תנאי, עבור בפסילה לתקופה של שנתיים, ייתכן גם פסילה על תנאי לתקופה של 3 שנים, וקנס כספי על סך 1500 ש"ח. כמו כן, במידה וסרב הנהג לעבור בדיקת ינשוף, הוא מיד עשוי להיות מואשם בסעיף של נהיגה בשכרות, הנחשבת לעבירה קשה וענישה חמורה בצדה לשם מניעת תאונות דרכים.
גם השוטר צריך לעמוד במערכת כללים כאשר הוא דורש מהנהג לבצע בדיקת ינשוף. ועל כן, סירוב לבדיקת שכרות אינה בהכרח האשמה מיידית של נהיגה בשכרות, כפי שזה נתפס על פי חוק. אמנם תאונות דרכים נגרמות גם בשל נהיגה בשכרות, אך לא כל הנהגים צריכים להיות שעירים לעזאזל בשל כך. אם כן, כאמור, השוטר האחראי למשימה צריך לעמוד בכמה כללים, למשל, לומר לנהג מהי המטרה של בדיקת ינשוף, לקבל את הסכמתו, ולהסביר לו את המשמעות המשפטית של סירוב. על השוטר להיות מאוד ברור בנוגע להשלכות של סירוב לבדיקת שכרות.
לעורכת הדין שירלי לוז ניסיון רב בכל הנוגע לתחום דיני התעבורה, וכן סירוב לבדיקת שכרות, נהיגה בשכרות, בדיקת ינשוף ותאונות דרכים. עו"ד לתעבורה לוז עבדה עם לקוחות אשר הביעו סירוב לבדיקת שכרות והוכיחה את כדאיות וחשיבות הפניה אליה, בזכות ניסיונה הרב וכן, המסירות והדיוק בטיפול בכל תיק. לכן, במידה וסירבת לבדיקת שכרות על ידי בדיקת ינשוף, ונמצאת נוהג בשכרות, פנה עוד היום לעורכת הדין שירלי לוז למען פתרון מצוקתך.