ההחלטה בכנסת בשנת 2006 על הקמת הרשות לבטיחות בדרכים הייתה הכרה בעלייה בסטטיסטיקה של תאונות דרכים, הנובעת בין השאר מעבירות שונות דוגמת מהירות מופרזת, נהיגה בשכרות, אי-מתן זכות קדימה ועוד. כמו כן, באותה שנה אימצה ממשלת ישראל את דוח הוועדה הציבורית להכנת תכנית לאומית רב-שנתית לבטיחות בדרכים, "דוח שיינין", והכנסת חוקקה את חוק הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. על-פי הרשות לבטיחות בדרכים, קיימים שלושה גורמים עיקריים בגרימת תאונות דרכים בישראל:
הגורם האנושי: הגורם האנושי מעורב בכ-90% - 95% מהתאונות.
התשתית: גורמים הקשורים בדרך מעורבים בכ- 25% - 30% מהתאונות.
כלי-הרכב: גורמים הקשורים ברכב מעורבים בכ- 5% - 10% מהתאונות.
כמו כן, קבעה הרשות לבטיחות בדרכים שבדרך כלל אין זה תלוי בגורם אחד הגורם תאונות דרכים, אלא ניתן לייחס תאונות דרכים לחפיפה בין הגורמים השונים, כמו גם עבירות תנועה שונות דוגמת מהירות מופרזת, נהיגה בשכרות, אי-מתן זכות קדימה ועוד. הרשות לבטיחות בדרכים מעריכה שרק ב-1% תאונות הדרכים נגרמות בשל שלושת הגורמים יחד.
יתרונות הפניה אל עו"ד לתעבורה
לפניה אל עו"ד לתעבורה בעל ניסיון רב כדוגמת עו"ד שירלי לוז יתרונות רבים. עו"ד שירלי לוז זוקפת לזכותה שנים של ניסיון בכל הקשור בגורמים אשר מעורבים בגרימת תאונות דרכים, כמו גם עבירות תנועה: מהירות מופרזת, נהיגה בשכרות, אי-מתן זכות קדימה, והימצאות אשמים בהם. המאפיינים של עו"ד לוז מובילים את לקוחותיה בדרך של הצלחה וניצחון בתיקים שבהם היא מטפלת. היא מציעה טיפול מסור בלקוחותיה, ופרקטיקה רחבה במציאת פיתרון למצוקות המשפטיות. אף עברה הצבאי של עו"ד לוז כתובעת תעבורה בכירה בפרקליטות הצבאית, הוא ערך מוסף חשוב להתנסותה הרבה בתחום. תאונות דרכים הנגרמות בשל שלל נסיבות דוגמת מהירות מופרזת, נהיגה בשכרות, אי-מתן זכות קדימה, יכולות להיות בעייתיות מאוד ולהוביל למעצר ממושך. במידה ומצאתם את עצמכם מעורבים בהן, פנו בהקדם אל עו"ד שירלי לוז.