גישת ה- EFQM למצויינות ארגונית
נכתב על ידי: הגר
תאריך: 29/12/11

מודל המצוינות של ייעוץ ארגוני על פי גישת ה - EFQM, הוא מודל שפותח באירופה בעשרים השנים האחרונות. על מנת לפשט את המושג, נסביר שמשמעות האותיות באנגלית הן - הקרן האירופית לניהול איכות. זהו מודל בינלאומי מוכר מאוד הזוכרה להערכה בכל העולם ומשתמשים בו במדינות רבות.

בתחילת שנות התשעים, יזמו ארבע-עשרה חברות מסחריות גדולות באירופה את הקמת הקרן. מטרת האיחוד של החברות הייתה להתמודד עם התחרות והשווקים מהמזרח ומאמריקה שאיימו עליהם באותה התקופה ועד היום.

הקרן שקמה ומכונה עד היום ה- EFQM, פיתחה גישה ניהולית אירגונית הפועלת לפי קריטריונים מסוימים. מטרת הגישה היא לשפר את היעילות והאפקטיביות של הארגון, לשאוף לחדשנות ולקידמה ולשפר תהליכים פנימיים הן בהיבטים חברתיים והן בהיבטים כלכליים של החברה, הארגון או העסק.

כיום, רבים שלמדו והכירו לעומק את גישת ה - EFQM מוצאים לנכון ליישם אותה במגזר הציבורי וכן במגזר הפרטי, מעסקים קטנים וגדולים. בנוסף, קיבלה גישה זו כינוי - הגישה למצויינות ארגונית, והוכיחה את עצמה בפועל כמתאימה לכל עסק באשר הוא.

בשנת 2000, מדינת ישראל החליטה לאמץ את עקרונות המצוינות הארגונית של גישת ה-EFQM. כחלק מהתהליך, נערך כנס הסברה מול מטה הקרן בבריסל (בלגיה), בו ירון שלג היה נציג מדינת ישראל ולמד על השיטה. במהלך העשור האחרון, עסק ירון שלג כיועץ למצויינות ארגונית על פי מודל ה-EFQM. בנוסף, שלג חקר ויישם את המודל על חברות, ארגונים ומוסדות מטעם המדינה. כיום מתעסק ירון שלג כיועץ ארגוני עצמאי בירושלים והסביבתה.

ארגונים וחברות רבות העידו שיישום מודל ה - EFQM תרם ושיפר את יעילותם באופן משמעותי וממשיכות ליישם את המודל גם היום.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article24472.aspx