כרטיס הסים הוא ליבו של הטלפון הסלולרי – הוא מכיל את פרטי הלקוח כלפי הרשתות הסלולריות ומהווה למעשה "תעודת הזהות" שלך בכל רשת סלולרית שבה תימצא. השירותים והחבילות שלך אינם משוייכים למכשיר ספציפי, כפי שמקובל לחשוב, אלא דווקא לכרטיס הסים שנמצא בתוך המכשיר.
במכשירים ישנים, החלפת כרטיס סים היתה פעולה לא פשוטה שדרשה פירוק רכיבים במכשיר עצמו – אבל היום כל אדם מסוגל לבצע החלפה של כרטיס סים אחד באחר.
כל חברה סלולרית מציעה כרטיסי סים משלה, ולכן בעת מעבר בין חברות סלולריות נדרש הלקוח לקבל כרטיס סים חדש ולהחליף את הישן. מלבד מעבר חברה, עוד מקרה בו רבים מוצאים את עצמם מחליפים סים הוא דווקא בזמן טיסה לחו"ל.
הסיבה לכך היא שהמפעילות הסלולריות בארץ, להן רובנו מנויים, מציעות חבילות שירות ושיחות לטסים לחו"ל, אך ברוב המקרים מדובר בחבילות יקרות משמעותית ולא משתלמות בעליל. עובדה זו פתחה את השוק למכירת כרטיסי סים בינלאומיים עבור אלו הטסים לחו"ל. בשורות הבאות נסקור את הסיבות שבגללן כדאי להצטייד מראש בכרטיס סים חלופי לפני טיסה לחו"ל.
קניית כרטיס סים לפני טיסה
ניקח לדוגמא את ארצות הברית – יעד פופולרי בקרב ישראלים, ממגוון סיבות. רובנו מכירים מישהו שגר בארה"ב, ביקר בה או סתם יצא לחופשה ממושכת. לא משנה סיבת הטיסה, כדאי מאוד לרכוש מראש כרטיס סים אמריקאי לפני שעולים על המטוס.
בארצות הברית ניתן למצוא עשרות מפעילות סלולריות שונות – ומי שרוכש מראש כרטיס סים מתאים ומרכיב אותו לתוך המכשיר, יכול להנות מתעריפים מקומיים לביצוע שיחות (להבדיל ממחירי ה"נדידה" המוגזמים שבעלי סים שאינו אמריקאי נדרשים לשלם). קניית סים מראש הינה הוצאה חד פעמית, וכרטיס הסים לרוב טעון בכמות מסויימת של דקות שיחה – תוך הקפדה על כך שגם עלויות טעינת דקות נוספות יהיו נמוכות משמעותית מביצוע שיחות עם סים זר.
כרטיס סים בינלאומי – מילות סיכום
מדובר ברשת ביטחון עליה קל לנו להמליץ לכל מטייל – אפשר להנות מביצוע שיחות לישראל ושיחות מקומיות ללא כאב ראש ודאגות, במחיר המינימלי שניתן להשיג. את הרכישה מומלץ לבצע עוד לפני העליה למטוס, ולאחר מכן להרכיב את הסים החלופי תוך כדי הטיסה (כשהסלולרי ממילא מכובה) – כך שברגע שתנחתו, כבר תוכלו לעדכן את המשפחה והחברים שהגעתם – בעלות מזערית. חופשה מהנה וזולה!