ברור שכתיבת צוואה היא חשובה ביותר. אבל יש בעיות שקיימות במסגרות של אמהות או אבות חד הוריים וחשוב לתת את הדעת על נושא זה. הורים חד הוריים חשוב שיבטיחו בצוואות שלהם את הירושה לילדיהם, זאת במידה ואכן הם רוצים שילדיהם יהיו היורשים החוקיים הבלעדיים שלהם. במקרה בו כל הנושאים הדרושים יוסדרו, יינתן צו קיום צוואה במהרה והילדים יוכלו להמשיך בחייהם.
בעיות שיכולות לקרות במקרה של משפחות חד הוריות
הבעיה המהותית ביותר שיכולה לקרות ויש להתמודד איתה בצוואות של הורים חד הוריים היא מה יעלה בגורל הילד אם לא ימלאו לו עדיין שמונה עשרה שנים במועד פטירת ההורה החד הורי שמגדל אותו.
הסיבה לכך היא חשובה מאוד. קיימים מקרים של גירושים שנעשים מתוך סכסוכים קשים, אלימות, לפעמים בן הזוג שאינו מגדל את הילד אינו ראוי להיות הורה מגדל אך דיונים אלא לא בהכרח הגיעו לבתי המשפט ולא תמיד ידוע מצבו של הורה שאינו מגדל את הילד. במקרים כאלה שהורה מגדל מעוניין לקבוע אפוטרופוס לילד שלו כדאי שיכין צוואה מראש.
צוואות שכאלה כדאי לערוך לאחר התייעצות מוקדמות עם משפחה וחברים וכמו כן להתייעץ עם עורכי דין כדי שיהיה תוקף לצוואה וגם הסכמה עתידית של האפוטרופוס העתידי. לא תמיד סבים או סבתאות יכולים לגדל את הילד מפאת גילם או מצב בריאותם. חשוב גם שהילד יכיר את האפוטרופוס המיועד ויהיה ביניהם קשר קבוע וידוע.
סוגיית הרכוש
בעיה נוספת היא מה יקרה עם הרכוש של הילד אם עודנו קטין או אפילו בהיותו מעל גיל שמונה עשרה. מי יסייע לו בלקיחת האחריות והשמירה על הרכוש שקיבל. במקרים כאלה הסדרת הנושא בצוואה יכול לפתור דילמות עתידיות. קרנות עתידיות, טיפול עו"ד או קרוב משפחה שמבין בנושאי כספים יכול למנוע מפח נפש גדול וסיוע לילדים שנותרו ללא הורים בשמירה על הרכוש שנותר להם.
אימהות המחליטות ללדת מתרומת זרע
קיימות משפחות הוריות שהאימהות מחליטות ללדת ללא בן זוג ועושות הזרעה מבנק הזרע. גם במקרים כאלה חשוב שתקופות ההיריון של נשים אילו תהיה מגובה בצוואות שתהיה בהן חשיבה על עתידו של הילד ומציאת מסגרת מתאימה עבורו אם יקרה משהו במהלך ההיריון או הלידה. זה כבוד גדול לאחים או לאדם להיבחר כאפוטרופוס נבחר וחשוב להסדיר את הנושא במסמך צוואה, לבחור את האדם שמוקיר ומעריך את הבחירה.