הזהב הכפיל את ערכו בעשר השנים האחרונות,המתכת היקרה נהנית מתשואה גבוהה מאד הנובעת מביקוש גדול.בנוסף המאגרים הטבעיים בעולם מידלדלים כך שכמות החומר בעולם יורדת.מדוע הזהב כל כך יקר? האם יש איזהו סיכוי שמחירו ירד בשנה הקרובה? האם יש הבדלים במחיר המתכת היוקרתית בין מקומות שונים בעולמנו? האם יש מתכות אחרות בהן ניתן לעשות שימוש דומה? זאת ועד בידיעה הבאה.
מחיר הזהב- תוצאה של ביקוש
הביקוש לזהב אינו יורד, במהלך השנים הרבות מאז גילה האדם את הסגסוגת המנצנצת הוא השתמש בה במיגון צורות ושימושים הראשי שבהם הוא לתעשיית התכשיטים,זהו למעשה שימושו הראשון,היופי והיוקרה שהוא משדר גרם לנשים רבות לענוד עגילים שרשראות,צמידים,טבעות ועוד תכשיטים ובכך גם סימלה המתכת את מעמדן בחברה.אישה שברשותה תכשיטי זהב רבים נחשבה לבעלת מעמד,התכשיטים עברו בירושה מם לבת וסימלו את הנדוניה העוברת במשפחה.במקומות רבים בעולם נשים נהנו מחיזור באמצעות הפז והתכשיטים כלומר גבר שחשק באישה מסוימת הציעה לה תכשיט כאות לאהבתו ככל שהאהבה היתה גדולה יותר או לחילופין האישה היתה ממעמד גבוה יותר כך התכשיט היה יוקרתי יותר.בנוסף שימשה הסגסוגתגם כחומר ליצרית כלי עבודה בבית המקדש מספרים כי דביר,קודש הקודשים במקדש היה עשוי זהב טהור וכי כלי כוהנים רבים כגון המחרוזת על צוואר הכהנים בשילוב של אבני החושן,שתיים עשה במספר.
מהו מקור הזהב?
מצבורים גדולים רבים בעולם נמצאו ביבשת אפריקה (כמו גם אבני חן רבות) וברחבי אמריקה,גם ביבשת הודו נמצאו מצבורים גדולים של הסגסוגת היקרה ולאחרונה ביבשת אלסקה אך לפני זה חשוב להבין איך נוצרת המתכת היקרה? כמו הרבה מצבורים של מחצבים טבעיים בכדור הארץ לוקח לו שנים של תהליכים כימיים להיווצר הוא נמצא בשכבה העליונה של כרום כדור הארץ ומרוכז בעיקר בתוך סלעים וולקניים.יש תיעוד לשימוש עוד לפני 5000 שנה והיכן שיש ביקוש כזה גדול יש אופציות למסחר.הזהב שימש במהלך שנים רבות כמטבע עובר לסוחר,הוא היה מופץ כמטבעות אשר היו מסמלים את ארץ המוצא ממנו הוא מיובא,היו מוטבעים עליו פניהם של מלכים ושליטים מכל רחבי העולם.המסחר בו נמשך עד לימינו אנו,בעידן האלקטרוני נעשה מסחר באמצעות הבורסות השונות ברחבי העולם,כיום מפורסם מחיר עולמי לזהב הנקבע על ידי השווקים העולמיים ויש עליות מחירים בלי קשר ישיר לביקוש.קנייה של זהב או מכירה מתבצעת באמצעות ברוקר הקונה שווי מסוים בחברה,הצד שרוכש את הזהב אינו מקבל חומר גלם אלא אופציות למכירה של החומר בשווי ערך מסוים.