מחשב לכל ילד!
מחשב לכל ילד – זו הייתה הסיסמה שטבע בנימין נתניהו בשנות ה-90. בזמנו, לפני יותר מעשור, חלק גדול מאוכלוסיית ישראל לא יכלו להרשות לעצמם להחזיק במחשב. ממשלתו של בנימין נתניהו הבינה את החשיבות שבגישה לעולם המחשבים בגיל הרך ולילדים המתבגרים, ולכן נעשו מאמצים אכן לתת או לפחות לסבסד רכישת מחשב לכל ילד בישראל.
המצב בארץ כיום מבחינת נגישות הילדים למחשבים.
כיום אין כמעט בית בארץ שאין בו מחשב. מחשבי שולחן, לפטופים, טאבלטים, גם מכשירי הסמארטפון שהם בעצם מחשבים לכל דבר. העושר ששוק המחשבים מציע כיום הוא רב מאוד. המשפחות שלא יכולות להרשות לעצמן לרכוש מחשבים המתקדמים והיוקרתיים יותר, תמיד יכולות להתפשר על מחשב שולחן הישן והטוב. כיום אנחנו באמת יכולים להכריז שחזונו של נתניהו, בין עם רק בזכותו או בזכות גורמים נוספים, קרם אור וגידים – אכן כיום בארץ יש מחשב לכל ילד.
בית ספר כגורם מרכזי בלימודי מחשבים לילדים.
אין ספק שבית ספר אמור להיות אחד הגורמים המרכזיים בהכרת מגוון האופציות הרחב שטומן בחיקו עולם המחשבים לילדים. בית ספר אמור להיות "האחראי המבוגר" שמלווה את הילדים הקטנים ומסביר להם על מגוון האפשרויות שפותח בפניהם העולם הווירטואלי. בית ספר יכול להעביר חלק מהשיעורים "הרגילים" כמו חשבון או אנגלית, לכיתות המחשב. בכיתת מחשבים, כאשר יש בכיתה מחשב לכל ילד, הם יוכלו לתרגל שימוש בו על ידי פתרון תרגילים מתמטיים מעל מסך המחשב או כתיבת חיבור באנגלית או בעברית בקובץ וורד.
לימודי מחשבים כהשקעה לעתיד.
כדאי מאוד להתחיל בהכרת עולם המחשבים בכלל ועולם האינטרנט בפרט מגיל הקטן ביותר. הרי ברור כיום לכל שחלק ניכר של פעילויות שפעם נעשו באופן ידני או אוטומטי הופכות להיות ממוחשבות. המחשב כבר מזמן נמצא בכל מקום בחיינו, כך שאם אתם רוצים לתת כלים טובים לעתיד לילדים שלכם כדאי שכבר בגיל צעיר תלמדו אותם על שימוש נכון, זהיר ויעיל במחשב. ככל שתקדימו לעשות זאת, כך תעזרו לילדיכם לעלות על דרך המלך בעולמנו המודרני והממוחשב. כדאי לכם, הרי מי ידאג לילדיכם אם לא אתם.