מחשב לכל ילד – להפחתת אלימות נוער
נכתב על ידי: יוסי בוזגלו
תאריך: 14/02/12

בשני העשורים האחרונים, פרויקט מחשב לכל ילד הולך ותופס תאוצה. הפרויקט הוא בחסות משרד ראש הממשלה, שותפים לו חברות וארגונים, רשויות מקומיות ותורמים. מטרתו העיקרית של פרויקט מחשב לכל ילד הוא לפעול לצמצום הפער הדיגיטלי בין שכבות האוכלוסייה השונות בארץ בכל המגזרים. צמצום פער כזה יוביל לשיווין הזדמנויות לילדים של היום שיהפכו לכוח העבודה של מחר. מלבד אלו, הפרויקט יעיל לשיפור תדמיתו של הילד ולפיתוח החשיבה היצירתית שלו.  

יחד עם פועלו העיקרי של פרויקט מחשב לכל ילד, יש לו ערכים חינוכיים נוספים כגון: חינוך לשמירה על ציוד, שיתופיות ועוד. בנוסף לכל אלו, ניתן לראות בפרויקט מחשב לכל ילד ערך חשוב לכל הקהילה. מחקרים שנעשו מוכיחים כי ילדים המשתתפים בפרויקט מחשב לכל ילד במתכונתו הישראלית כמו גם אלו המשתתפים בפרויקטים דומים בחו"ל, משקיעים זמן ומחשבה רבים להכרת המחשב ולשימוש בו, בארץ, מוענקת לילדים ולמשפחותיהם הדרכה מקיפה ומקצועית, חבילת תוכנות ולומדות מקוריות וחיבור לאינטרנט למשך חצי שנה. כל אלו גורמים לכך שהילדים ילמדו את המחשב, יחשפו למאגרי המידע ברשת ובכך יעסיקו את עצמם בפעולות מקדמות וחינוכיות ולא "יסתובבו" ברחובות.

במרבית מקרי פשיעת ילדים ונוער, סיבת העבריינות אינה אישית או סביב אירוע מסוים. בשכונות וביישובים חלשים מבחינה סוציו אקונומית הילדים מסתובבים בשעמום וחוסר מעש. למרבה הצער, במקומות כאלו ערכו של הילד נקבע על פי מעורבותו במעשי קונדס הגובלים בהצקה, הטרדה והפרת הסדר. במקומות בהם הופעל פרויקט מחשב לכל ילד מצב זה התהפך. הילדים משקיעים זמן ומחשבה בלמידת המחשב, השתתפות  בהדרכות, הקניית הנלמד לאחים ולהורים. כפועל יוצא של הידע הנרכש והיכולות שנלמדו, עולה ערכם העצמי של הילדים בקרב חבריהם והם אינם צריכים להוכיח את עצמם בדרכים שליליות.

אם כך, ניתן לומר כי פרויקט מחשב לכל ילד הינו בעל מטרות וחזון עיקריים וחשובים, צמצום הפער הדיגיטלי בחברה, אך הוא מוביל בעקבותיו ערכים חיוביים נוספים הפועלים לטובת הפרט – הילד ומשפחתו, טובת הקהילה הקרובה – הפחתת עבריינות הרחוב בקרב ילדים ונוער ולטובת החברה הישראלית כולה בהכשרת דור העתיד ללמידה ורכישת ידע הכרחי בעידן המודרני.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article26186.aspx