מיתוג מוצרים נכון – הכול טמון באסטרטגיה.
נכתב על ידי: יוסי בוזגלו
תאריך: 01/03/12

בשנות השמונים אף אחד מאיתנו לא חלם על טלפון סלולארי. ולמרות שהשיחה הראשונה נעשתה כבר ב – 1973, עדיין התעקשנו לסמוך על קווי תקשורת יבשתיים. נכון להיום, במציאות שנות האלפיים, בה כל פעוט מחזיק בסלולארי רב עוצמה, הטלפון הנייד הוא מותג שהחברות הסלולאריות הצליחו ליצור ובכך לשכנע אותנו, הצרכנים, שאנחנו צריכים מכשיר שכזה. וכך, בעזרת מיתוג נכון ויעיל, אין אנו מעלים על דעתנו, להניח את הסלולארי ולהסתדר בלעדיו בכל יציאה מהבית, ואפילו בבית עצמו. הוא זמין, נוח, קומפקטי וכיום מאפשר לנו שלל אפשרויות תקשורת.

אז איך השתכנענו להפוך את הטלפון הנייד לחלק בלתי נפרד מחיינו? במילה אחת: אסטרטגית מיתוג. כבר בשנות התשעים המוקדמות, הבינו משווקי ויחצני הטלפונים הניידים, כי כדי להגיע לכל קהלי היעד, הם צריכים להפוך את הטלפון הנייד ליותר עממי ונגיש. הם חקרו את השוק ביסודיות, והחליטו שכדי שבכל בית אב יימצא מכשיר כזה, יש לתקוף באגרסיביות את כל קהלי היעד, ושינו את תדמיתו של הטלפון הסלולארי ממוצר לעשירון העליון למוצר לכל העשירונים.

בעזרת אסטרטגיית מיתוג ושיווק מתוחכמת, הם הצליחו להשריש בתודעה של קהל היעד והצרכנים את הצורך הבסיסי וחיוניותו של הטלפון הסלולרי. אסטרטגית המיתוג פנתה, בו זמנית, לקהל של אנשי עסקים והמחישה להם את הצורך בחיסכון בזמן עבודה בהיותם זמינים טלפונית גם בנסיעות, לאמהות מודאגות שביקשו לדעת היכן ילדיהם בכל עת ולצעירים שמבלים הרבה בחוץ ורוצים לשמור על קשר עם חבריהם.

בעזרת מיתוג מוצלח, למדנו, כצרכנים, לזהות את הצורך שלנו במוצר הזה. מיתוג המוצר, גרם לו להיות נבדל ממוצרים אחרים כדוגמת הטלפון הנייח, ובעצם, הוכיח כי אין לו מתחרים. לימים, נוצרה תחרות נוספת בין החברות שקמו ועלו, ופותחו יישומיים ואפליקציות כדי להבדיל ולמתג טלפון אחד למשנהו. בשורה התחתונה, רובינו לא מצליחים להתנתק מהמכשירים האלו, ותלויים בהם ככלי התקשורת היומיומי העיקרי.

אסטרטגיית מיתוג מוצלחת, נכונה ויעילה, השילוב עם החדרת טכנולוגיה חדשה, הצגת חדשנות, הגדשת היתרונות ופנייה מכוונת למגוון קהלי יעד, הינם מתכון מנצח למוצר מנצח.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article26763.aspx