המפתח חשוב בחייכם - מאת יורם קראוס
נכתב על ידי: יורם קראוס
תאריך: 20/11/08

כדי לא להשבית את השמחה ביום קבלת המפתח לדירה החדשה, יש כמה דברים שכדאי מאוד לבדוק - יורם קראוס, מנכ"ל חברתSMS  לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, מפרט

 כמה מילים על המסמך החשוב הנקרא "פרוטוקול כניסה":

"סביר להניח שכבר שמעתם את השם "פרוטוקול כניסה". זהו מסמך חשוב, המפרט את מצב הדירה בזמן קבלתה ושאותו אתם אמורים לערוך יחד עם הקבלן ביום קבלת המפתח", מסביר יורם קראוס, מי שהקים את חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי ומשמש כיום כמנכ"ל החברה, הגדולה בחברות הניהול במרכז הארץ.  "פרוטוקול כניסה" הוא המסמך שלאורו תמשיכו את מערכת היחסים שלכם עם הקבלן שבנה לכם את הדירה.

חשוב לזכור: מה שלא ייכתב בו -  כאילו לא קרה וכאילו לא התייחסו אליו מעולם וכל הסיכויים נגדכם כדי לנסות להכניסו במועד מאוחר יותר. עבור הקבלן משמש פרוטוקול הכניסה, כאישור לכך שהוא ביצע את עבודתו כנדרש, וכי הקונה קיבל את הדירה לשביעות רצונו, פרט כמובן לדברים שיפורטו במסמך. זכרו! זהו הסמך שיוכל לשמש אתכם במידה ותגיעו עם הקבלן לבית המשפט". 

•-          יש פרוטוקול הכניסה ויש גם את המפרט הטכני - מה ההבדל ביניהם ?

יורם קראוס: "המפרט הטכני הוא רשימה של המוצרים שהובטחו לכם בעת חתימת ההסכם לרכישת הדירה. כמו: אביזרי אינסטלציה, חשמל, אלומיניום, נגרות וכד', אבל רק למוצרים עצמם - אין בו התייחסות לענייני ולליקויי הבנייה עצמה, אלה מפורטים בפרוטוקול הכניסה". 

•-          מה מכניסים ל"פרוטוקול הכניסה"?

יורם קראוס: "זה המסמך בו אתם אמורים לפרט את כל הליקויים הנראים לעין וכל פגם אחר שלא בוצע לשביעות רצונכם על פי התכנון המקורי של הדירה, כמו: מרצפות פגומות, ברזים לא תקינים, כיור עקום וכד'. אל תשכחו לבדוק גם את אישורי החיבור למים ולחשמל, הנקראים "טופס 4". זהו האישור של העירייה או של הרשות המקומית, על כך שהקבלן ביצע את כל תנאי ההיתר. החוק אוסר להיכנס לדירה לפני שהקבלן מקבל טופס 4."

•-          האם אנו אמורים לעשות את הרשימה בעצמנו או ע"י בעל מקצוע?

יורם קראוס: "לא הייתי ממליץ לכם לנסות ולמצוא את הליקויים לבדכם. לעתים, קיימים בדירה ליקויים שלאדם רגיל קשה להבחין בהם או שהוא לא מודע לכך שמדובר בליקוי המנוגד לתקן. לכן, מומלץ להיעזר בבעל מקצוע בתחום, שייתן חוות דעת בכתב, המפרטת את הליקויים".

- מה לגבי מסמך אחריות?

יורם קראוס: "עבור רוב העבודות קיימת אחריות של שנה, הנקראת בחוק מכר דירות "שנת הבדק". בתום השנה הדייר צריך להעביר לקבלן רשימה של כל הליקויים, והקבלן מחויב לטפל בהם ולתקנם. יש רכיבים עבורם קיימת אחריות של שנתיים, כמו צנרת  ויש גם אחריות לשבע שנים, כמו לחיפוי חיצוני".

- ומהו "מכתב ההחרגה"?

יורם קראוס: "זהו אישור של הבנק המאשר שאין עוד שעבוד על הדירה שרכשתם, במצבים בהם הקבלן משעבד את הקרקע והבניין לטובת בנק. אל תשכחו לדרוש את מכתב החרגה מהקבלן. אתם אמורים לקבל אותו כנגד החזרת ערבויות המכר. זהו מסמך חשוב ואסור בשום פנים ואופן לפספס אותו".


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article2741.aspx