תחום ההייטק הינו תחום המשתנה באופן תדיר. ההייטק נמצא עמנו פחות מחמישים שנה וכבר הוא תופס חלק נכבד כל כך מהתעסוקה של רבים בעולם. התחום כיום כולל הרבה מעבר לחברות אינטרנט וכיום כמעט כל חברה שמפתחת מוצרים טכנולוגיים גם אם הם מיועדים לשימושים מחוץ לעולם המחשב כמו פיתוחים לעולם הרפואה, או פיתוחים בתחום המכוניות, כבר שייכים לתחום ההייטק.
מודעות דרושים הייטק מכסות מגוון רחב ביותר של משרות היכולות להתאים כמעט לכל אחד ואחת. שווה להשקיע את הזמן ולחפש את המשרה אליה אתם מתאימים, ולא לשלוח קורות חיים למשרות שבהן מפורטות דרישות בהם אתם לא עומדים.
לכל משרה יש פירוט של שפות תכנות בהן אתם צריכים לשלוט, ידע בפיתוח או בניהול של מערכות נתונים שונות, ועוד פירוט של מגוון של כישורים שבהם אתם צריכים לעמוד. לכל משרה גם מפורט מספר שנות הניסיון, ותעודות ההסמכה הנדרשות אליה. חשוב לשמור על זמנכם ועל זמנם היקר של המגייסים ולהגיש מועמדות רק למשרות שיש לכם את הכישורים המפורטים בהן.
טיפים לכתיבת קורות חיים הייטק
- חשוב להשקיע בכתיבה ברורה של קורות החיים שלכם ולכלול בהם כל ניסיון תעסוקתי רלוונטי לתחום. חשוב לכלול במסמך קורות החיים את כל העבודות הקודמות שביצעתם בתחום עם פירוט של כלל המשימות שאותן ביצעתם.
- בראש קורות החיים ניתן לכלול קישורים לאתרי אינטרנט בהם אתם מציגים עבודות שביצעתם ושמוכיחות את היכולות שלכם בתחום הפיתוח, התכנות או ניהול אתרי אינטרנט.
- חשוב לכלול בקורות החיים את כל ההשכלה שרכשתם גם המקצועית וגם האישית. חשוב לכלול את כל השפות שבהן אתם שולטים ובאיזו רמה אתם שולטים בהן.
- שווה לתת לאנשים מקצועיים בתחום לקרוא את קורות החיים שלכם כדי שתקבלו חוות דעת מקצועית לגבי הנראות של קורות החיים. חשוב לוודא שאין שגיאות כתיב, או שגיאות בתחביר. ישנן משרות הדורשות קורות חיים באנגלית, ולכן כדאי לשקול יצירה של שני מסמכי קורות חיים אחד בעברית ואחד באנגלית.
- כשאתם שולחים קורות חיים, כדאי לצרף מכתב מלווה המסביר מדוע אתם מתאימים למשרה אליה אתם מגישים את המועמדות. המכתב צריך להיות קצר ותמציתי ולתת מידע המרחיב על התאמתכם האישית למשרה הספציפית הזו.