מבחן GRE, מה זה אומר?
מבחן GRE מוכר יותר לסטודנטים הממשיכים לתארים מתקדמים. מבחן GRE הינו מבחן אדפטיבי ממוחשב וכל כולו נערך בשפה האנגלית. כאן בישראל מבחן ה-GRE עדיין לא נפוץ כמו במוסדות ההשכלה הגבוהים בחו"ל אבל בשנים האחרונות ישנה מגמה ברורה מצד המוסדות הישראליים להשתמש בו כחלק מהותי למיון סטודנטים. אז מה זה בדיוק? התשובה לפניכם.
מטרתו של מבחן GRE
מבחן GRE מהווה בעצם מעין סנן, מעין אלמנט של כלי עזר המסייע לוועדות הקבלה האמונות על ההחלטות לקבלת הסטודנט לאותו מוסד אקדמי כמו גם לאותו המסלול אליו הוא מעוניין להתקבל. ציון גבוה במבחן GRE מן הסתם יעניק לנבחן שלו את המצב האופטימאלי: קבלה ללימודים והתחלת השנה ללא בעיות מיותרות.
קורס GRE שונה במהותו מקורסים המיועדים ללמידה פסיכומטרית. בארץ ישנה מגמת הטעיה שכביכול מי שלמד בקורס פסיכומטרי יכול לעמוד באותם התנאים של מבחן GRE. מדובר כאמור בטעות. מבחן GRE אינו דומה למבחן פסיכומטרי ואופן הלימוד אליו חייב להיות ממוקד לפי דרישתו ואופיו של המבחן המדובר.
מבחן GRE מורכב משלושה חלקים: חיבור, פרק כמותי ופרק אנגלית – הוא הפרק המילולי. רמת אוצר המילים של מבחן GRE גבוהה במיוחד והפרק הכמותי, כפי שהסברנו שונה מאוד מאותו פרק פסיכומטרי.
ניתן ללמוד בישראל ל-קורס GRE. מדובר במספר לא גדול של מכוני לימוד פרטיים וחשוב לבחור את האחד כהלכה. כדאי מאוד לגשת לשיחת ייעוץ לפני ההרשמה ולהתרשם מאופי הלימוד של המכון, לקבל מידע על המבחן, לקבל מידע על המורים וכמובן לברר את כלל הפרטים.
זכרו, לא כל מכון שמציע לכם קורס GRE הוא מכון לימוד איכותי. יש לבדוק היטב במי מדובר ולהבין את עברו הפדגוגי, כלומר, מי בעצם מלמד שם, כמה זמן מכון הלימוד קיים ולמה בדיוק כדאי לנו, בתור תלמידים לגשת ולהירשם.