רופא אשר קיבל את התואר דוקטור למד שנים רבות, למען האמת הוא למד שש שנים כדי להיות רופא, ולאחר מכן למד עוד הרבה שנים של התמחות, וביום אחד הוא יכול למצוא את עצמו ניצב מול עורך דין רשלנות רפואית, כשזה בא ומאשים אותו בשם הלקוח שלו היא התרשל ולא מילא את תפקידו כראוי. מצדם של החולים, כמובן, עורך דין רשלנות רפואית יכול להיראות כמו מלאך שבא משמיים ועוזר להם כנגד הרופא, ומצדו של הרופא, עורך הדין עלול להצטייר באור מעט שונה. מה יוכל לעשות הרופא כדי להגן על עצמו מפני מקרים כאלה, ואילו שיטות יגייס לעצמו כדי לא לראות יותר אף פעם אדם שהוא עורך דין רשלנות רפואית?
דרכי פעילותו של הרופא
במדינות מתקדמות כמו ישראל, סביר להניח כי תתפתח רפואה מתגוננת, וכשמה כן היא, ומטרתה להתגונן מפי פגישה עם עורך דין רשלנות רפואית. רפואה מתגונן יכולה להיות, מצד אחד, ממש עורכי דין שהלקוחות שלהם יהיו הרופאים, ומצד שני, ואולי אף חמור יותר, הוא ההתנהגות שהרופאים יסגלו לעצמם. רופאים הפועלים לפי שיטת הרפואה המתגוננת יסרבו לקחת לעצמם חולים מסוימים שיראו אותם כחולים "בעייתיים" ושיכולים לגרום לרופא לצרות. כמו כן, רופאים שפועלים כך יוכל לדרוש לעשות לחולה הרבה יותר מידי בדיקות, שכלל לא נחוצות, וכל זה רק כדי להגן על עצמם באם יבוא עורך דין רשלנות רפואית מטעם החולה ויטען כי לא נעשתה לחולה בדיקה מסוימת.
השלכות כלכליות
לכל השיטה הזו שהתפתחה, כלומר שיטת הרפואה המתגוננת, ישנם חסרונות רבים, לצד יתרון יחיד. היתרון כמובן הוא כי הרופא אינו לבדו במערכה וכי מצע דרך להגן על עצמו ולהבטיח את השקט הנפשי שלו ואת ההמשך השוטף של העבודה שלו. מצד שני, החסרונות הם רבים, כי השיטה הזו כוללת בתוכה בזבוז נוראי של כספים על בדיקות שהחולים כלל אינם זקוקים להם, ואף יכולות להזיק לבריאות שלהם, וכך זאת רק כדי שהרופא יוכל להרגיש יותר שקט. במילים אחרות, רופא וחולה נראים לעיתים כמו אויבים ותיקים.