לצעירים שנולדו אל דור ההייטק והמחשבים יש חשיבה אחרת ויכולות אחרות מפותחות מאוד יחסית למי שנולד לפני השינוי הגדול. האווירה בה כל אחד מאיתנו גדל ועבר את שנות הילדות משפיעה מאוד על דרכנו לראות את העולם, ולכן היא גם בעלת השפעה על ההחלטה שנקבל כשנרצה לבחור את תחום הלימודים שלנו.
ככל שחולפות השנים הרצון של הצעירים ללמוד הנדסה הולך וגדל, ומבין תחומי ההנדסה, ניתן לומר כי לימודי הנדסת אלקטרוניקה היא תחום שמושך הרבה קהל. כמו תארים אחרים בישראל, גם את לימודי ההנדסה האלה ניתן ללמוד במכללות השונות ואין זו חובה כי התואר הראשון יהיה מטעמה של אוניברסיטה כזו או אחרת.
פלוסים בלימודי הנדסת אלקטרוניקה
בעידן בו אנו חיים קצב השינויים הוא כה גדול, כך שנוצר ביקוש לעובדים רבים בתחומים שונים. כל ההתקדמות שאנו עדים לה בתחום הטכנולוגיה, והמחקרים למיניהם, דורשת למעשה אנשים מיומנים ובעלי ידע רחב בתחומים אלה, אליו הם יכולים להגיע על ידי לימודי הנדסת אלקטרוניקה. בלימודים כאלה המטרה היא לתת לסטודנט את כל הכלים להם הוא זקוק כדי להבין כיצד פועלות מערכות אלקטרוניות על כל סוגיהן, ותעודת לימודי הנדסת אלקטרוניקה מאפשרת לבעליה להשתלב בעולם העבודה בקלות רבה יחסית .זהו תחום לימודים שרבים מעוניינים ללמוד אותו ולהשתלב בו, ולכן דרישות הקבלה אליו הן יחסית גבוהות.
למי מתאימים לימודים של הנדסה אלקטרונית ?
תחום לימודי הנדסת אלקטרוניקה נמצא במגע עם תחומים כמו חשמל וטכנולוגיה, ואלה הם שני תחומים הנמצאים תמיד בפיתוח, לכן מובן כי מהנדסי אלקטרוניקה נחוצים ביותר בשוק העבודה. מי שמחליט ללמוד תחום זה רצוי שתהיה לו גישה טובה והתעניינות במקצועות כמו תכנות מחשבים, חומרה, תקשורת נתונים ועוד. ברוב המקומות בהם ניתן ללמוד הנדסת אלקטרוניקה ניתנים גם קורסי התמחות מטעם מקום הלימוד בתחומים ספציפיים הקשורים במחשבים.
בוגרי תואר ראשון ובוגרי תואר שני באלקטרוניקה הם בעלי תעודה המאפשרת להם לנהל, לתכנן ולפתח מערכות ומוצרים, ומצד שני הם יכולים להשתלב בעולם העבודה על ידי הקמת עסקים פרטיים, או על ידי האופציה של לעבוד בתור שכירים בחברות הייטק למיניהן. אין כל ויכוח כי הבוגרים של לימודים אלה הם בעלי אופציות תעסוקה נוחות ומעניינות ביותר, וכמו כן, העובדה כי הם לא רק בעלי תואר ראשון, כי אם בעלי מקצוע של ממש, מקלה עליהם את חיפושי העבודה ואת העתיד המקצועי שעבור רובנו אינו ברור.