סיגריה אלקטרונית , סיגריה חשמלית
נכתב על ידי: noam
תאריך: 02/04/12

לאחר שהומצאה סיגריה אלקטרונית והוכרה כפטנט רשום בשנת 2007, לא ברור מדוע עדיין מתבצע שימוש בסיגריות רגילות, סיגריה אלקטרונית היא מכשיר אלקטרוני המחליף סיגריה ונמכר במגוון צורות- מקטרת, סיגר, או צורת סיגריה רגילה.

ייחודיות ויתרון רבים טמונים בשימוש במכשיר סיגריה אלקטרונית- ראשית, היות סיגריה אלקטרונית זו לא מסוכנת לבריאות! אין שימוש בטבק וישנה סיגריה אלקטרונית הנמכרת ללא שימוש בניקוטין אפילו.

יתרון נוסף הוא שבעישון סיגריה חשמלית אין עישון פסיבי או שימוש באש או טבק ולכן העישון מותר במקומות ציבוריים וגם לא פוגע בילדים משום שהמכשיר סיגריה חשמלית פועל באמצעות אדי מים והעשן היוצא מהמכשיר סיגריה חשמלית הוא רק אדים.

יתרון נוסף הוא עלות המכשיר סיגריה חשמלית יותר זולה ממספר חפיסות כה רב שמעשן סידרתי רגיל מעשן- סיגריה חשמלית מגיעה עם סוללת ליתיום נטענת כך שניתן לעשות בה שימוש חוזר לאורך שנים.

הטעם דומה מאוד לסיגריה רגילה- יש אפשרות לקנות מילוי טעמים שונים וכן ניקוטין אשר מעושן באמצעות אדי מים.

התחושה בפה וההתעסקות האורלית עם סיגריה נשארת, כך שחסרונות באמת שקשה למצוא.

גם לגמילה משתמשים רבים במכשיר סיגריה חשמלית בשל היותו מדמה פעולת עישון אך ללא הסיכון וללא הניקוטין הממכר כך שהגמילה עוברת בצורה חלקה יחסית ומסננת את ההתמכרות לחומרים שכל כך לא בריאים לגופנו.

סיגריה חשמלית עשויה מחמישה חלקים- תא בעירה המפריד בין הפיה לכול שאר הסיגריה מופעל על ידי חשמל המגיע מין הסוללה וגורם לאידוי הנוזל, דבר המדמה עשן סיגריה, תרמיל ניקוטין /פיה- חשוב לציין שישנה סיגריה אלקטרונית חדשה אשר השימוש בה הוא גם ללא ניקוטין, שבב מיקרוסקופי המזהה את עוצמת השאיפה ובהתאם לכך נותן פקודה איזו כמות חשמל צריכה הסוללה לספק, סוללה נטענת אשר גודלה הוא הגדול ביותר בין כול רכיבי הסיגריה החשמלית  ומסופקת בדרך כלל עם מטענים שונים כגון מטען usb, מטען לרכב וכדומה, וכן נורית ההפעלה אשר למעשה נדלקת שהסיגריה מוכנה לפעולה או כדי להראות שהסוללה בטעינה. 

לסיכום, ככול שהתודעה למכשיר הנהדר הנקרא "סיגריה חשמלית" תלך ותגבר נהיה עדים לתופעה של אנושות בריאה יותר, חסכונית יותר ובעלת תודעת איכות סביבה גבוהה יותר


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article27892.aspx