הביקורות והמחלוקות סביב מסע 7 הפסגות - מאת יורם קראוס
נכתב על ידי: יורם קראוס
תאריך: 15/12/08

•-          האם העובדה שקיימים שני מסלולים ל-7 הפסגות לא יוצרת בעיה?

יורם קראוס:"אין כל רע בקיומם של שתי רשימות הרים השונות למסלול 7 הפסגות, כאשר שניהם מקובלות על מטפסי ההרים בעולם וזהו בעצם המצב. לדוגמא, הן מאפשרות מסלול נוסף למי שאין ביכולתם להגיע להרים מסוימים, כמו ישראלים שלא יכולים להגיע לאינדונזיה כדי לטפס על הפונאק- ג'איה. עבורם יש את הרשימה המקורית עם  הר הקוזיאוסקו שבאוסטרליה וכך הם יכולים לעשות את המסלול שלא היה מתאפשר להם על פי הרשימה שהוצעה ע"י מסנר".

•-          אלו עוד טענות נשמעות כנגד 7 הפסגות?

יורם קראוס: "הטענה העיקרית כנגד מסלול 7 הפסגות, אומרת שלא צריך להאדיר את המסע הזה כפי שעושים אלה המגדירים אותו כמסלול הבגרות של המטפס המקצוען. מכיוון, שרשימות ההרים במסלול נקבעה על פי היבשות ולכן היא בעצם לא כוללת את כל ההרים הגבוהים בעולם".

•-          איזו רשימה לדוגמא, הייתה נחשבת קשה יותר?

יורם קראוס:"רשימה שבה כלולים לא ההרים הגבוהים ביותר בכל יבשת, אלה שבע הפסגות השניות בגובהן בכל אחת מהיבשות.רשימה שכזו תהווה אתגר הרבה יותר קשה לטיפוס מהמסלול המקורי של 7 הפסגות, כי ההרים הנכללים בהם הרבה יותר גבוהים והרבה יותר מאתגרים".

•-          על אלו הרים מדובר?

יורם קראוס:"ה-k2, לדוגמא, שנמצא ברכס הרי הקרקוראם בפקיסטן ומתנשא לגובה של 8,611 מטרים, הוא ההר השני בגובהו בעולם. ההר הזה נחשב להר הרבה יותר קשה לטיפוס אפילו מהאוורסט. הטיפוס על הר דיך-טאו נחשב ליותר טכני מהטיפוס על האלברוס, והר לוגאן קשה יותר מהמק'ינלי, גם הר קניה שבאפריקה יותר קשה מהטיפוס על הקילימנג'ארו. הטענה הזו נכונה כמעט לגבי כל ההרים שברשימת מסלול 7 הפסגות".  

•-          מה עוד טוענים המתנגדים למסלול?

יורם קראוס:"רבים בקרב מטפסי הרים בעולם לא רואים בעין יפה את המסחור של המסלול ורואים בו סכנה למטפסים. הטענה העיקרית היא שהמסלול הזה מושך אליו כיום הרבה חובבנים שמנסים להתמודד עם האתגר ולהשלים את המסלול. ב- 1996 נספו 8 מטפסים על האוורסט. זו הייתה משלחת שהורכבה ברובה מחובבנים שהגיעו מקבוצות מסחריות. אך ביניהם היו גם שני מדריכים שנחשבו למדריכי האוורסט הטובים בעולם. בעקבות האסון הזה גברו הקולות נגד מסלול 7 הפסגות". 

•-          אז מה הפתרון?

יורם קראוס:"אין ספק, כי כבר לא ניתן לבטל ולהשכיח את המסלול. הוא קיים ואנשים ימשיכו לנסות להשלים אותו. יש רק פתרון אחד שנראה ישים, והוא הגברת המודעות לבטיחות בכל מה שקשור בטיפוס הרים".  

 

על המחבר:

 יורם קראוס, הוא מייסד ומנכ"ל חברת SMS, לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, ומטפס הרים בזמנו הפנוי. לפני כשנתיים החל קראוס את מסלול  שבע הפסגות, במסגרתו טיפס כבר על הקילימנג'רו, המון-בלאן והמק'קינלי.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article2885.aspx