מיקי שחם, ''בנק החיים''- דם טבורי, מביא דיווחי חדשנות רפואית מהעולם: איך נמנעה דילמה אתית בתרומה מעובר.
נכתב על ידי: מיקי שחם
תאריך: 14/05/12

מיקי שחם, ''בנק החיים''- דם טבורי, מביא דיווחי חדשנות רפואית מהעולם: איך נמנעה דילמה אתית בתרומה מעובר.

תאי הגזע נבדלים מתאים אחרים בכך שאינם מתחלקים לצורך יצירת תאי בת זהים. הם מצטיינים ביכולת להמשיך לייצר תאי גזע חדשים; לצורך זה הם יוצרים תא בת אחד שמתחלק ומתפתח ולבסוף מת, ותא גזע נוסף שאינו מתחלק או מתפתח לתאי אחר, אלא שומר על ה"גזעיות" שלו בסוג של תצוגה מקדימה, מוכן להתפתח לכל סוג תא שנחוץ.

מיקי שחם, בנק החיים, מבהיר כי אלו היו תאי הגזע של ביצית שטילי הפיק מרקמה אנושית, והשתמש באותו פרוטוקול בו הוא הפיק תאי גזע של ביצית מעכברים. "מיון התאים עבד באופן מושלם בפעם הראשונה. התאים הופיעו לפתע. הם היו בגודל הנכון, בצורה הנכונה, גם במורפולוגיה וכמות נכונים," הוא אמר.

ואז בוצע אימות שכלל מבדקים מחמירים לוידוי שאכן היו אלה תאי גזע. בשיטה אחת פשוט אפשרו לתאים להתחלק. כאשר טילי והצוות שלו העבירו את תאי הגזע של ביצית לצלחת, הם התחילו להתחלק ובמהירות כיסו את המשטח. זהו הסימן שהם לא היו תאי ביצית לא בוגרים, אלא תאי גזע שטרם התחילו את מסלול ההפיכה לאואוציטים.

לפי מיקי שחם, מחברת – בנק החיים, דם טבורי מהווה המקור היישומי הטוב ביותר, שכן תאי גזע מדם טבורי ראשוניים יותר – אינם נושאים עדיין מערכת חיסונית. עשרות מחלות וטיפולים באמצעות תאי גזע מדם טבורי נחקרים כיום ומצויים בניסויים קליניים במסגרת רפואת חידוש האיברים והריפוי התאי. מהיות תאי גזע שמקורם בדם טבורי בעלי יכולת התמיינות לסוגים שונים של תאי גוף, עשויים גם הם לשרת השתלות חידוש איברים.

מאחר ותאי ביצית וזרע הינם תאי נבט, הם צריכים לעבור תהליך בו הם מאבדים מחצית מהחומר הגנטי שלהם; בבני אדם תאי זרע וביצית מכילים כל אחד רק 23 זוגות כרומוזומים, כך שלאחר הפריה (מפגש בין זרע לביצית), כל התאים בעובר מכילים סה"כ 46 זוגות כרומוזומים. על מנת להשיל דנ"א עודף, תאי ביצית וזרע עוברים חלוקת תא מיוחדת שנקראת מיוזה; כאשר הם נכנסים למיוזה הם לא יכולים להתחלק שוב, לפי זה טילי הבין שהתאים בצלוחית לא היו ביציות.

מיקי שחם – מומחה לתאי גזע, דם טבורי ובנקאות דם טבורי, מבעלי החברות האחיות בנק החיים וסיטוג'ן, ימשיך לעדכן את הגולשים בנושא תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואת חידוש איברים | רפואה התחדשותית | רפואה מחדשת | רפואה רגנרטיבית | Regenerative Medicine | Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי ומקורותיהם האחרים - בפרט.

מיקי שחם, בנק החיים, פיתח את טכנולוגיית ומכשיר הסיטוג'ן - הטכנולוגיה הראשונה בעולם באמצעותה ניתן לאסוף מספר תאי גזע מדם טבורי הגבוה משמעותית (בכ- 80%) שיכול לשרת גם:

· השתלות לחולים מבוגרים ולא רק בילדים כפי המצב עד היום.

· סדרות השתלות של רפואה רגנרטיבית / רפואת חידוש איברים, הדורשות מספר תאים גבוה.

· טיפול במספר מחלות שונות במהלך החיים.

לפי מיקי שחם, בארץ, הטכנולוגיה זמינה ללקוחות - בנק החיים, בלבד.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article29067.aspx