שיקום וחיזוק רצפת האגן - כיצד לעשות זאת נכון? |
במאמר זה אנחנו נביא בפניכם מדריך בסיסי ובו מספר טיפים לגבי הדרכים הנכונות בהן מומלץ להתחיל בתהליך של שיקום וחיזוק רצפת האגן. מפני שרצפת אגן חלשה היא תופעה נפוצה למדי, ואנשים רבים סובלים מן הבעיות וההפרעות אשר קשורים אליה בצורה כזו או אחרת, יש התעניינות הולכת וגוברת בנושא של שיקום וחיזוק רצפת האגן. על מנת שיהיה ניתן לעשות זאת על הצד הטוב ביותר, תוך כדי שמירה על בריאותו הכללית של הגוף, אנחנו מביאים בפניכם את העצות הבאות.
טיפים עבור שיקום וחיזוק רצפת האגן כהלכה
- נשימה נכונה - בעת שאתם מבצעים את התרגילים השונים אשר אמורים לעזור לכם לחזק את רצפת האגן, אתם צריכים בכל רגע ורגע להקפיד על נשימה סדירה ונכונה. ליתר דיוק, אחד מחוקי הזהב של נשימה בעת תרגילים לשיקום רצפת האגן הוא לעולם להחזיק את האוויר או להכניס את הבטן פנימה בזמן ביצוע התרגילים. הסיבה לכך היא שפעולות אלה מגבירות את הלחץ על רצפת האגן, אשר הינה חלשה בכל מקרה. במקום זאת, יש לנשוף לאחר כל פעולה מאמצת וזאת על מנת להפחית את הסיכויים להסבת נזק נוסף לרצפת האגן.
- הצמדת כפות הרגליים - בעת שמתרגלים למען שיקום וחיזוק רצפת האגן, הרבה יותר קל להפעיל את השרירים של רצפת האגן אם אתם תנסו להצמיד את כפות הרגליים שלכם. למשל, אם אתם עושים תרגילי התנגדות אשר מבוצעים בתנוחת עמידה, יש להחזיק את כפות כך שהמרחק ביניהם לא יהיה רחב יותר מהירכיים. פירוש הדבר שהברכיים שלכם צריכים להיות במרחק של אגרוף זו מזו.
- מנוחה נכונה בין התרגילים - שיקום וחיזוק רצפת האגן זה תהליך ארוך וקשה, לכן אתם צריכים לא להחמיר עם עצמכם יתר על המידה ולאפשר לגוף ולנפש שלכם לקבל את המנוחה הנחוצה כל כך. בנוסף על כך, אתם מעניקים לשרירים שלכם (ביניהם כמובן גם שרירי רצפת האגן) את ההזדמנות להחלים ולהתאושש לפני הפעילות האינטנסיבית הבאה. בנוסף על כך, כאשר אתם מרגישים חולשה או שאתם סובלים מכאבים בגב התחתון, ייתכן כי השרירים של רצפת האגן והשרירים העמוקים של הבטן לא יעבדו היטב, ואתם עלולים להיפצע. לכן חשוב לעשות הפסקות מדי פעם ולא להחמיר עם עצמכם.
- שמירה על יציבה נכונה - בעת שאתם מבצעים כל פעילות למען חיזוק רצפת האגן, אתם צריכים לשמור על העיקום כלפי פנימה של הגב התחתון. יש לעשות זאת בעת כל תנוחה של כל תרגיל, אין זה משנה אם אתם יושבים, עומדים או שוכבים על הגב שלכם. בדרך זו אתם תעודדו את השרירים העמוקים של הבטן ושל רצפת האגן שלכם להגן עליכם בעת הפעילות המאומצת, במקום שתפעילו את השרירים החיצוניים של הבטן שעלולים לפגוע במאמציכם.
למה כדאי לבצע תרגילים אלה?
· שליטה בדרכי השתן ובפעולות המעי
· תמיכה באיברים הקשורים לרצפת האגן
· תגובה מינית חזקה יותר
· שיקום לאחר לידה
· ועוד יתרונות רבים ומועילים
|