תהליך גיוס עובדים, הינו תהליך מורכב שאין להקל בו ראש. תהליך זה, חשוב מאין כמוהו, מכיוון שאם מבוצע בצורה שאינה נכונה, עשוי לגרום לחברה לבזבוז של זמן רב ומשאבים, ובסופו של דבר, לא להוכיח את עצמו יעיל, שכן העובד האיכותי שחיפשתם, אינו בנמצא. מחלקות משאבי אנוש בארגונים, עושות מאמצים רבים, על מנת לשכלל את שיטות הגיוס וההשמה שלכם, כדי לצמצם את הטעויות הקשורות לניהול כוח אדם.
שוק העבודה הישראלי, הוכיח עצמו בשים האחרונות כשוק דינאמי במיוחד. אם בעבר, היה מקובל להישאר במקום עבודה אחד מגיל צעיר ועד הפרישה, היום, עובדים אינם מפחדים לשפר את תנאי ההעסקה שלהם, לעשות הסבות מקצועיות בגילאים מאוחרים יותר, לצאת ללימודים ולהחליף מקומות עבודה, ככל העולה על רוחם. לפיכך, הדינאמיקה התעסוקתית השתנתה פלאים ועתה, גיוס כוח אדם איכותי, הפך למשימה לא פשוטה אף יותר מפני שהתחרותיות בשוק וביקושים לעובדים איכותיים עלו משמעותית.
גיוס כוח אדם – הכול מתחיל ונגמר במחלקת משאבי אנוש.
מחלקות משאבי אנוש בארגונים, משקיעות משאבים רבים לייעול תהליך הגיוס וההשמה. לפיכך, מחלקת משאבי האנוש פיתחה שיטות בעזרתן ניתן לקצר ולייעל את תהליך הגיוס. טרם תחילת תהליך הגיוס, נדרשת הגדרת מטרות החברה והגדרה מפורטת ככל האפשר של התפקיד והדרישות לתפקיד. לאחר שמשימה זו בוצעה בהצלחה, יש לשלב במודעת הדרושים שתפורסם, את דרישות הסף של התפקיד וכן מילים ספורות על החברה, מה שיגרום לחלק מהמועמדים שאינם מתאימים כלל וכלל, שלא לפנות למשרה שאינה רלוונטית להם.
בשלב השני, יתבצעו ראיונות עבודה מרוכזים לקבוצת מועמדים, שם יינתנו הסברים על החברה ומה מצופה מהמועמדים לתפקיד, בפורום קבוצתי, טרם קיום ראיונות פרטניים לכל מועמד, כאשר לכל מועמד ספציפי מוקדש זמן מוקצב. תהליך זה חוסך זמן רב בהסברים החוזרים על עצמם לקבוצה גדולה של מועמדים, ומאפשרת רושם ראשוני נוסף על אותה קבוצת מועמדים. בשלב השלישי, מסננים את המועמדים שרואיינו ובוחרים מהם מספר מצומצם יותר של מועמדים שיגיעו לראיונות סופיים ומבצעים מבדקים שונים למועמדים אלו בנוסף לראיון אישי נוסף.