משימותיו ופעולותיו של הנוטריון הינן אחראיותורגישות, בשל רגישות התפקיד, נוטריון יהיה יכול להתמנות לתפקיד אך ורק אםהינו עורך דין עם ותק של עשר שנים לפחות, אדם בעל אמינות רבה גבוהה שאפשרי לסמוך עליו בלי ספקות ועורך דין שלא הורשע בפלילים.
נוטריון –חמישה דברים שמומלץ לדעת
1. תרגום מסמכים – לשם תרגום מסמכים משפה אחת לשפה שונה ואימות התרגום יש צורך לקבל אישורמנוטריון הקובע כיהתרגום מדוייק ומתאים למסמך המקורי. אנשי עסקים, סטודנטים וחולים הצריכים להעביר מסמכיםרשמיים ממדינה למדינה מסתייעים בשירות של נוטריון. אישור החתום בידי נוטריון קביל בכל מדינה.
2. חוק הנוטריון בכל הקשור לתרגום מסמכים נחקק בשנת 1967. החוק מעניק לכל נוטריון את הסמכות לאשר תרגומים ומסמכים מגוונים. אומנם, תרגום זה פעולה שכל מתרגם מסוגל לבצע, אולם, תרגום בחתימת נוטריון מעניק תוקף משפטי לכל מסמך מתורגם.
3.בין עיסוקיו הרבים של נוטריוןיש גםאת הנושא של הסכמי ממון. בני זוג שערכו ביניהם הסכם ממון, וההסכם קיבל את חתימת הנוטריון , מחוייבים בני הזוג להסכם שישלו תוקף משפטי.
4. העתק זהה למקור - במידה וקיים צורך למסור מסמכים כלשהם או אישורים כאלה ואחרים , אין צורך למסור את המסמכים המקוריים. יש אופציה לקבל חתימה מנוטריון על העתק של כל מסמך המאשרת שהמסמך אמיתי ולאחר שהנוטריון חתם על המסמך הריהו ממש כמו המסמך האמיתי.
5. חתימת צוואות- כאשר יש ויכוח או מחלוקת בין היורשים על אודות צוואה, יהיה זה לא פשוט לערער על הצוואה במידה והיאחתומה בידי נוטריון.
צוואות –כמה נושאים שראוי להיות מודע להם
1. והיה אם כל אדם חפץ לקבוע מה ייעשה ברכושו אחרי שהלך לעולמו עליו לערוך צוואה .מבחינה חוקית יש אפשרות לכתוב צוואה החתומה על ידי שני עדים ולא צריך חתימה של עורך דיןאו לחילופין נוטריון מורשה. שני העדים מעידים כי המוריש חתם בנוכחותם על הצוואה וכי הוא חתם כשדעתו צלולה.
2. במקרים מסוימים, אחרי מותו של אדם מתגלות מחלוקות ומריבות בין היורשים. לא אחת סכסוכי צוואות רבות רבים מגיעים אל בית המשפט. על צוואות החתומות על ידי נוטריון לא קל לערער. מבחינה חוקית יש לנוטריון מעמד מיוחד, והחוק לא נחפז לערער על כל מסמך שנחתם על ידי נוטריון.
3. כל מי שרוצה שרכושויינתן בהתאם לרצונו, מקפיד לערוך את צוואתו ולחתום עליה אצל הנוטריון ועל ידי זה מונע בעתיד חיכוכים וסכסוכים מיותרים בין היורשים.
ירושות –בעניין חלוקת הרכוש לאחר המוות
1. ירושות הן עזבונו של כל אדם שמת. ירושות הינן, לרוב, רכוש ונכסים שמוריש המנוח לבני משפחתו.
2. חוק הירושות נחקק בכנסת בשנת 1965.בחוק הזה מפורטות הדרכים הקבועות באיזה אופן מחולקות ירושות. צוואה עורכיםכאשר יש מי שמעוניין לחלק את ירושתו בדרכים שונות מהדרך הכתובה בחוק הירושות. לדוגמה, אבא ואימא הרוצים להוריש את הונם למוסדות או לארגונים שונים או אב המעדיף לסייע לאחד מצאצאיו מעט יותר מאשר לבנים האחרים.
3. כדי שלא יהיו בעיות בירושה, רצוי מאוד שהצוואה תיחתם בפני נוטריון ותקבל את אישורו.