ספורט בתחום מצנחי רחיפה
מצנח הרחיפה הוא ספורט בפני עצמו, בתחום טיסות המרחק מתקיימות תחרויות. התחרות מתבצעת בטיסת מרחק כאשר המתחרים מנסים להגיע ליעד שנקבע מראש תוך הזמן הקצר ביותר, בדרך כלל כשאורכו של הנתיב הוא כ 20-150 קילומטרים. בתחום האווירובאטי מקבלים המתחרים ניקוד הנקבע על ידי שופטים, ידוע שמאז שנת 1989 מתקיימות אליפויות עולם ברחיפת מצנח רחיפה.
הסגנונות השונים
לאחר צבירת מיומנות בתרמיקות הרוכב על מצנח הרחיפה יוכל לעבור מרחקים גדולים יחסית. צורת טיסה זו נקראת "טיסת מרחק" ובאנגליתCross Country , השיא העולמי לטיסה לא ממונעת במצנח רחיפה עומד כיום על 432.4 קילומטרים, והוא נקבע על ידי בחור צעיר בשם "ויליאם גאד" שבארצות הברית.
ישנם מרחפים במצנח רחיפה אשר מתעניינים יותר בביצוע תרגילי שליטה במצנח, אף על פי שניסיונות אלה כרוכים באיבוד גובה מהיר דבר בטיסה רגילה משתדלים להימנע ממנו. צורת טיסה זו נקראת טיסה אווירובאטית באנגלית Acro תחום זה נחשב למסוכן יותר והעוסקים בו מעטים יחסית.
ענף נוסף, נקרא מסעות רחיפה צרפתית Vol Bivuoac ענף זה נחשב לקשה ומסוכן ביותר. ישנו מיעוט מצומצם של מרחפים במצנח רחיפה אשר עוסקים בו. מסע הרחיפה דומה לטיסת מרחק רגילה, ולכן נמשך זמן רב יותר, ספורט זה מתבצע למרחק גדול יותר ומספר רב של ימים.
דבר המצריך את הטייסים ללון בשטח בעזרת הציוד שהם נושאים עמם על מצנח הרחיפה וזאת כאשר הם מטפסים ברגל כשהמצנח על גבם ממקום הנחיתה לאתר ההמראה הבא. טיסה מסוג זה אפשרית בעיקר באזורים הרריים כמו הרי האלפים והרי ההימלאיה.
האתרים הקיימים בארץ למצנח רחיפה
ישנם אתרים שונים ופופולרים שמומלצים הקיימים בארץ לטובת מצנחי רחיפה בחודשי הקיץ, כגון: הר תבור, מבוא חמה, זכרון יעקוב, ומספר אתרים לרכס הים התיכון ולמעוניינים לטוס במצנח רחיפה בחודשי החורף ישנם אתרים כגון: הר הגלבוע, פסגת האר"י ברכס הרי מירון, ומצוקי דרגות ים המלח.
בטיחות!
היום מקובל לטוס עם קסדת מגן ורתמה עם הגנות גב מסוגים שונים, המקטינות את הנזק נזק לעמוד השידרה במקרים של נחיתה קשה. עם זאת מקובל לטוס עם מצנח רזרבי למקרה של כשל כלשהו במצנח הרחיפה.