טחורים הם מחלה שכיחה למדי, בייחוד בקרב האנשים שעברו את גיל 50. קבוצת סיכון נוספת היא נשים בהריון או נשים לאחר הלידה. קיים מגוון רחב של שיטות הטיפול בטחורים, בהתאם לחומרת המחלה ולמצבו הכללי של המטופל. יחד עם זאת, נראה שקיימים סייגים מסוימים בכל שיטה.
אחת השיטות הנפוצות לטיפול בטחורים היא תרופות עממיות, או תרופות סבתא. שמן זית ושזיף מיובש, אמבטיות עם תמציות צמחי מרפא – כל אלה עשויים להקלה על התסמינים ונראה שלא יכולים להזיק. החסרון בשיטות אלה הוא סיכויי הצלחה בלתי ידועים (שכן לא נערכו מחקרים סטטיסטיים בנושא) והסיכון לעיכוב בקבלת טיפול מקצועי, אם נדרש. חסרון נוסף בנסיון לרפא את הטחורים ללא רופאים הוא העדר אבחנה מדוייקת. לעתים תסמינים דומים לאלה של הטחורים ניתן לראות בבעיות רפואיות אחרות, כגון פיסורה אנאלית.
בפנייה למרפאה מקצועית, ייעשה איבחון על ידי רופא פרוקטולוג מוסמך באמצעות בדיקה ויזואלית וראיון המטופל. ככל שהאיבחון ייעשה בשלב מוקדם יותר, כך יעמדו לרשות הרופא המטפל שיטות רבות יותר לטיפול בטחורים. לעתים יסתפק הפרוקטולוג בטיפול באמצעות דיאטה מיוחדת, בתוספת שטיפות מרובות של אזור פי הטבעת, אמבטיות, שימוש בבידה ותחבושות מיוחדות. לעתים הרופא ימליץ על משחות מיוחדות להקלה על הכאבים ולמניעת זיהומים. כל השיטות האלה נועדו לתמוך בהליך של ריפוי טבעי על ידי מניעת גירויים או זיהומים נוספים.
לשיטות אלה יתרונות רבים, אך סיכויי ההצלחה עומדים על כששים-שבעים אחוז בלבד. המשמעות היא שכשליש מהמטופלים ירגישו הקלה מסוימת, אך לא ייפטרו מהבעייה. בנוסף, שיטות אלה מתאימות רק לשלבים המוקדמים של המחלה.
במידה והשיטות השמרניות של טיפול בטחורים לא נמצאו כיעילות, יחליט הרופא במקרים רבים להמליץ על ניתוח כריתה. לניתוח כריתה סיכויי הצלחה גבוהים מאוד. יחד עם זה, יש לו לא מעט חסרונות: הניתוח כואב ומצריך הרדמה, תקופת השיקום ממושכת יחסית, יש להפסיד ימי עבודה רבים. בנוסף, ניתן לא ניתן לכרות את כל הטחורים בבת אחת.
לסיכום, קיימות שיטות רבות של טיפול בטחורים, אך טרם הומצאה שיטה ללא חסרונות. לכן מומלץ לפנות למרפאה מקצועית מוקדם ככל שניתן, כדי לאפשר לרופא לבחור ממגוון שיטות קיימות, לרבות שיטות שמרניות וקלות.