בית אבות – האם זה פתרון לבן אדם שהגיע לגיל הזהב?
נכתב על ידי: יוסי בוזגלו
תאריך: 10/07/12

כיצד השתנו חייהם של אנשים מבוגרים בעשורים האחרונים?

אנשים חיים כיום לאין שיעור יותר מאשר קודמיהם שחיו לפני כ-100 שנים. תרופות שונות הומצאו, רמת החיים עלתה, יש מזון בשפע, כך שזה כבר לא מפליא לראות כיום אנשים בגילאים 90 ואף 100. עם היארכותה של תוחלת החיים, עלה מאוד האחוז של האנשים המבוגרים בקרב כלל האוכלוסייה. אצלנו בישראל, אנחנו יכולים להתגאות בשיעורי הגילאים שהאנשים מגיעים עד אליהם מהגבוהים בעולם, נשים בסביבות 82 בממוצע והגברים בסביבות 79. עם זאת, עלתה מאוד גם ביית המגורים עבור האוכלוסייה בגיל הזהב.

אילו פתרונות בתחום הדיור קיימים כיום בפני האוכלוסייה המבוגרת?

לאנשים המבוגרים יש צרכים מיוחדים שקשה למי שעוד לא הגיע לגיל זה להבין אותם. קודם כל, ככל שהגיל מתקדם, כך קשה יותר ויותר להם להתנהל באופן עצמאי. כמו כן, אנשים שיוצאים לגמלאות, צריכים למצוא לעצמם תעסוקה. בנוסף לכל זה, אנשים בגילאים מכובדים צריכים להיות תחת מעקב רפואי וכדאי גם שיהיו שירותי רפואה זמינים במידה והם יצטרכו עזרה רפואית. את התשובה לכל הבעיות הללו מציע הפרויקט של דיור מוגן שקיים בארץ כבר זמן רב.

ממה אנשים נהנים בחייהם במסגרת מתחמי דיור מוגן?

חיים בדיור מוגן לא נבדלים בעצם יותר מדי מהחיים בדירה רגילה. כאן האנשים שוכרים או מקבלים מהמדינה דירה במתחם בו כל השכנים הם אנשים בגילאים שלהם. במסגרת הפרויקט פועלים הרבה מאוד חוגים, פעילויות שונות, הופעות, טיולים ועוד כהנה וכהנה דברים. בנוסף לכך, במסגרת המתחמים פועלים צוותים רפואיים שבמידת הצורך נותנים את כל השירותים הרפואיים הרלוונטיים. בנוסף לדיור המוגן, עבור האנשים המבוגרים שצריכים טיפול ומעקב הדוקים יותר, קיימת גם האופציה של בית אבות.

מה טומנים בחיקם חיים בבית אבות?

אנשים מבוגרים שמתקשים לתפקד באופן עצמאי יכולים לעבור לגור בבית אבות, המוסד שמספק את כל השירותים הרפואיים והטיפוליים 24 שעות ביממה. במסגרת בית אבות אנשים בגיל הזהב נמצאים תחת פיקוח מתמיד של רופאים ואחיות. בכל זאת, חשוב מאוד לציין שבמקום לאשפז את ההורים בבית אבות, כדאי מאו לעשות מאמץ ולחיות אתם תחת קורת גג אחת ולעטוף אותם באהבה ודאגה. מגיע להם!



 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article30598.aspx