קריירה בלי תואר. האם זה אפשרי?
נכתב על ידי: מיכל ז
תאריך: 18/07/12

את תעודת הבגרות אנחנו חייבים לעשות, כי היום, אפילו לעבודות חסרות חשיבות כמו פקידות קבלה דורשים את ההשכלה הבסיסית הזו. אבל, האם זה נכון שצריך תואר כדי למצוא עבודה שאפשר להתקדם בה ושאפשר איתה לפתח קריירה?

תמיד אומרים לנו שבלי תואר אי אפשר למצוא היום עבודה טובה שיש בה אפשרויות קידום. האמת היא, שזו סתם קלישאה שאין לה בסיס, ואפשר לראות לזה הוכחה בכל מי שסיים לימודי תואר ראשון ומחפש עבודה במשך חודשים ארוכים. לעומת זאת, מי שעובד במסעדה או דוכן קפה בתל אביב יכול, בלי תואר אקדמי, להגיע למשרת מנהל המקום, והכל בזכות המקצועיות, האחראיות, הרצינות וכושר הניהול שהוא משדר.

מסעדה, דוכן קפה ועסקים אחרים שנחשבים כמקום לעבודות סטודנטיאליות הם אולי לא מקומות עבודה נחמדים כשרק מתחילים כמלצרים בתחתית, והרבה אנשים מוצאים עצמם "תקועים" בתחתית הזו גם אחרי שנתיים של עבודה שם. אבל, מי שיש לו את הכישורים והמאפיינים המתאימים, בהחלט יכול לטפס במעלה הדרגות, וכעבור מספר שנים לנהל את המקום. ואנחנו שואלים, מה ההבדל בין מישהו שעובד במקום כזה לבין מישהו עם תואר אקדמי שעובד בעבודה "רצינית"?

אם הייתם יודעים שיש לכם אפשרות לצבור ניסיון ניהולי בעבודה, לא משנה איפה, גם בלי תואר אקדמי, מה הייתם עושים? האם הייתם מוותרים על לימודי התואר שעשיתם?

כמובן שיש מקצועות שצריך ללמוד כדי שאפשר יהיה לעסוק בהם, ובטח ובטח כדי להתקדם בהם, כמו פסיכולוגיה, רפואה, הנדסה וכדומה. אבל, יש תחומים מבוקשים רבים שלא צריך ללמוד שלוש שנים ויותר כדי להשתלב ולהתקדם בהם, כמו פרסום ושיווק, מכירות, אינטרנט וכדומה. במקצועות מסוימים, על אף התחרות הגבוהה, אפשר להסתפק בכמה חודשי לימוד, כדי להבין את הכלים הנחוצים לעבודה ואחר כך, כדי להשיג יתרון על מתמודדים אחרים לאותו תפקיד, להציע התנדבות לתקופה קצרה, כדי לצבור ניסיון ולהמשיך לעבוד באותו מקום בתשלום מאוחר יותר (אם עושים רושם טוב). את זה אפשר לעשות למשל אם רוצים עבודה בעיצוב גרפי ובניית אתרים- תוכלו ללמוד תוך כמה חודשים את כל התוכנות הרלוונטיות, ואחר כך ליצור קשר עם עסקים קטנים וגדולים, להציע להם שתתנדבו אצלם כמעצבים או מתכנתים לחודש, חודשיים, ותראו להם מה אתם מסוגלים לעשות, כדי שאחר כך הם יבקשו מכם להישאר אצלם וישלמו לכם על זה.

אם אתם עומדים בצומת ואתם צריכים להחליט אם כן לעשות תואר או לא, תחשבו קודם מה אתם רוצים לעשות בחיים. אם הבנתם שאתם לא רוצים להיות פסיכיאטרים, רופאים, מהנדסים, מורים, עורכי וכדומה, ודווקא מעדיפים מקצועות בתחום התקשורת, למשל, תחשוב: האם אנחנו באמת צריכים תואר ראשון כדי להשתלב בתחום ולהתקדם בחיים?


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article30872.aspx