עבודה בעגלות היא מילה נרדפת לעבודה בעגלות מכירה- הכוונה היא- דוכנים זעירים, שנקראים "עגלות" כי במקרים רבים יש להם גלגלים בחלק התחתון וניתן להזיז את הדוכן מקניון לקניון. העגלה ממוקמת במרכזו של קניון פופולרי בחוץ-לארץ ועליו מוצרים שנחשבים לפופולרים במיוחד. יש מספר תחומים מרכזיים של מוצרים שעם הזמן נמצאו כרווחיים במידה מרובה בשיטת מכירה זו. אלו מוצרים קוסמטיקה: לפנים, מוצרי ידיים, לציפורניים בעיקר של מוצרי ים המלח (בהם יש יתרון לזה שאתם מישראל כנציגי הים המדובר), משחקים: פעמים רבים מהבהבים ועפים בדרך זו שהם מושכים את תשומת הלב הרבה של כל מי שחולף באותה ההזדמנות בקניון, כריות חימום ו"מושן פיקצ'רס" - תמונות נעות המרתקות את לקוחות העגלה. מתקופה לתקופה יש מוצר מסויים שמצליח מאד בעגלות, כעת למשל מוצר רווחי באופן מיוחד הוא מחליק השיער.
כיצד זה עובד?
הרעיון אינו מורכב: בעבודה בעגלות אתם המוכרים לא נמצאים מאחורי דוכן או יושבים בלי מעש על כיסא בחנות רגילה. אתם מתמקמים במסדרון של הקניון ושמים לב לתגובות של לקוחות הקניון. בחלק הארי של העגלות, העמידה מחוץ לעגלה כרוכה גם ב"ספיץ'"- פנייה אטרקטיבית ללקוחות המדגימה את המוצר בצורה מזמינה ומיוחדת. את ה"נאום'" הינכם משננים ביום הראשון בעגלות בעל-פה ואחר כך מתרגלים פעם אחר פעם על לקוחות שחולפים בקניון. תשכחו את המבוכה בבית. במקום זה תרכשו ידע כיצד לפנות לכל אחד ולפצוח בשיחה כך שהוא יחפוץ לשמוע עוד... ניתן למצוא עגלות בהם המוצרים הם אטרקטיביים או בולטים ולכן אין הכרח ב"פיץ'" על מנת להביא את הלקוחות אך בהחלט דרוש ממך המוכר לתת הסבר הסבר מקצועי ומקיף על המוצר כשהלקוח מגיע אל העגלה.
היכן ניתן לעבוד בעגלות?
בניגוד לעבר, כיום ניתן לראות עגלות של ישראלים בכל מקום כמעט בעולם המערבי. בנוסף, אפילו במזרח מתחילים עגלות בקניונים. מכל המקומות באירופה בהם רוצים ישראלים לעבוד בעגלות, עבודה באנגליה נתפסת לפופולארית באופן בולט, ולו רק מפני שעות העבודה הקצרות יחסית בקניון וריבוי האטרקציות במידינה. למעשה, ניתן לעבוד בערך בכל מדינה בעגלות, אבל קיימות ארצות שיותר מורכב מבחינה חוקית לעבוד בהם. כך לדוגמא, הרבה מבקשים עבודה בארה"בורצים לעבוד בעגלות בארצות הברית אבל אלו בדרך כלל ישראלים שאין להם אשרת עבודה או אזרחות אמריקאית, וטמונה הסכנה שמשטרת ההגירה תדאג שלא יועסקו בארה"ב ואפילו לא יוכלו להימצא שם עוד.
כיצד מרוויחים כיצד?
הכל נשמע טוב ויפה, רק כיצד מרוויחים מזה כסף? הרי מסיבה זו טסנו במשך שעות לחו"ל עד לקניון המדובר. התשלום הבסיסי משתנה מחברה לחברה וממדינה למדינה אך הבסיס הוא ברוב המקרים זהה: אחוזים. על כל מכירה אתה מקבל אחוז כלשהו קבוע מהמחיר. מכרת מוצר יקר יותר? תרוויח יותר כסף. בהרבה חברות האחוזים גדלים ככל שאתה מוכר יותר מוצרים. ראוי לברר בצורה רצינית את כל הנתונים בטרם בוחרים לטוס רחוק לעבוד בחברה מסויימת, על אף שזו גם לא תסבוכת לעבור לחברה נוספת באיזור במידה ותקבלו החלטה.