תהליך הבניה של פרגולה איכותית
נכתב על ידי: מיכאל רומנסקי
תאריך: 30/07/12

פרגולה היא אחד המבנים המרהיבים והיפים ביותר שניתן להוסיף לתכנון הבית החדש. ניתן לומר בוודאות כי מדובר במבנה בעל יתרונות רבים בכל הקשור לעיצוב, מראית הבית, ניצול חללים ופרקטיות של השטח החדש שנוצר מבניית הפרגולה.

מגמה זו של בניית פרגולות כחלק מתכנון הבית הופכת לנפוצה יותר ויותר, ויש הרבה מאוד בעלי מקצוע אשר תפקידם המיוחד הוא לדאוג לבניה איתנה ואיכותית של סוגי הפרגולות השונים. אך כיצד בונים פרגולה? חשוב לדעת את התשובות לשאלות בבואכם לבחור בעל מקצוע ולשוחח עמו על התוספת החדשה שתרצו לביתכם.

כיצד ניתן לבנות פרגולה?

בניית הפרגולה מתחלקת לשלושה חלקים בסיסיים: עמודים, קורות וקירוי. בניית העמודים היא למעשה בניית התשתית עבור הפרגולה. באופן עקרוני, שלב הקמת העמודים מסתכם בעיקרון הבא - ככל שהפרגולה גדולה יותר וכבדה יותר, כך נדרשים יותר עמודים תומכים ומייצבים כדי שהמבנה כולו ישרוד את מבחן הזמן.

בניית פרגולות נעשית באופן כזה שהחלק הקדמי שלהן נשען על עמודים תומכים, אך ניתן גם לבנות פרגולה שנשענת לא על עמודים אלו, אלא על כבלי ברזל המחוברים ישירות לקיר, כלומר - הפרגולה עצמה תהיה מנותקת לחלוטין מהקרקע.

השלב השני הוא קורות הפרגולה. זהו שלב בניית הגוף והנפח של הפרגולה, וכולל שיקולים רבים של מידות בשטח כמו המימדים הסופיים של הפרגולה, מימדי הקורות והמרווח בין הקורות, משקל קורה יחידה ועוד. שלב הצבת קורות הפרגולה מביאה לשימוש ברוב חומרי הגלם שנרכשו, כלומר - רוב העצים והקורות שהובאו לצורך בניית הפרגולה יוצבו בעת הנחת הקורות.

השלבים האחרונים

קירוי הפרגולה הוא השלב האחרון בבנייה, ובעצם מדובר בציפוי קורות הפרגולה בכיסוי מסוים. כיסוי זה יכול להיות חומרים רבים - רעפים, קורות עץ נוספים כדי לעודד צמיחה מטפסת, זרדי במבוק דקים ועוד. זהו בעצם החלק העיקרי שבו נכנסים החלטות בנוגע לעיצוב ולאסתטיקה של הפרגולה, והדרך שבה תתחבר לאופיו של הבית עצמו.

פרגולות מעץ גושני - הבחירה הבטוחה

סוג הפרגולה השכיח ביותר כיום הוא פרגולות העשויות מעץ, ובעיקר מעץ גושני. עץ גושני הוא בעצם עץ מלא שנעשה בו שימוש די נרחב בעת בניית הפרגולה. זהו עץ קשה וכבד משקל (ועל כן זכה לכינוי "גושני"), ולכן הפרגולות העשויות מעץ גושני כוללות גם מערכת של קורות תמיכה חזקות מאוד. העצים הנפוצים ביותר לבניית פרגולה מסוג זה הם טיק, איפאה, אורן, אלון אפריקאי ומהגוני. היתרונות הגדולים ביותר בבניית פרגולה מעץ גושני הם ההשתלבות הנהדרת עם הצמחייה שמסביב (אחרי הכל, מדובר בעץ טבעי), והיתרון העיצובי של הפרגולה - מרחפת או נשענת על קורות תמיכה, בעלת גוונים שונים לפי סוגי העץ ועוד.

כאשר אתם בוחרים לבנות פרגולה בביתכם החדש ולהשקיע את מירב המאמצים בתכנון ובאיתור בעלי מקצוע, הביאו לידי ביטוי גם את הצורך המעשי שלמענו החלטתם לבנות את הפרגולה, וכך תבטיחו מוצר סופי איכותי ומרהיב ביופיו.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article31186.aspx