מערכות ישיבה מעור תעשייתי
נכתב על ידי: יוסי בוזגלו
תאריך: 31/07/12

עור – בהגדרה הוא חומר מו הטבע. אותו חומר המכסה את גופם של בעלי חיים (וגם בני אדם כמובן). כאשר מדברים על עור תעשייתי מתכוונים כמובן לחומר מלאכותי שהוא תוצר של התעשייה ולא של הטבע, ולכן, לאמיתו של דבר איננו עור כלל, אלא ניסיון לחקות את תכונותיו הנעימות של העור.

בשנים קודמות קראו לחומר זה: "סקאיי". והיום הוא נקרא עור תעשייתי, כי הוא מיוצר בתהליך תעשייתי ללא מגע יד אדם, ועשוי מסיבים סינתטיים (מיקרו-פייבר) העוברים תהליכי דחיסה, כבישה וצבע המעניקים להם מראה של עור טבעי על עיבודיו השונים.

למי מתאים עור תעשייתי

למרות היותו של עור תעשייתי חיקוי, יש אנשים אשר מעדיפים לקנות מערכות ישיבה מעור זה.

×      יש אנשים אשר מטעמים אידיאולוגיים, בוחרים שלא לצרוך שום מוצרים מהחי – אנשים כאלה הם בדרך כלל גם צמחונים או טבעונים. הם רוצים ליהנות ממערכת ישיבה נעימה למגע, מודרנית, אך לא נוגדת את מצפונם.

×      מערכות ישיבה מעור לא טבעי אינן מריחות כמו מערכות מעור, והן מתאימות למי שרגיש לריחות, והריח אינו נעים לו.

×      אנשים אחרים הם כאלה שאינם בעלי הכנסה גבוהה ואינם יכולים להרשות לעצמם את העלות הגבוהה של מערכות ישיבה מעור לסוגיו השונים. בעבר, מערכות הישיבה דמויות העור נראו כמו פלסטיק, כמו חיקוי זול ופשוט. היום הן כבר לא כאלה. מערכות ישיבה אשר עשויות מתחליפי עור ניכרות במראה נאה ובאיכות משופרת מאוד. הטכנולוגיה מעבירה אותם עיבוד אשר מעניק להם מראה ומגע דומים מאוד לזה של עור טבעי.

היתרונות של מערכות מחיקוי עור (פרט למחיר)

×      מי שאינו מבין בתחום, ולא מכיר את הדקויות של סוגי העור, מתקשה לעיתים להבחין בין מערכות ישיבה מעור, לבין מערכות ישיבה העשויה מחומר דמוי עור.

×      פינות ישיבה מעור לא טבעי, קלים מאוד בניקוי, לעומת מערכות ישיבה אשר עשויות מעור טבעי. את העור הטבעי צריך לטפח בטיפול מונע אחת למספר חודשים, והוא מוגבל בחומרים איתם מנקים.

×      העור התעשייתי אינו סופג מים ואינו סופג צבעים, כך שמראש הוא מתלכלך פחות.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article31236.aspx