בית עץ בחצר: לבנות עם הילדים
נכתב על ידי: אביב יועצים
תאריך: 07/08/12

כשהיינו ילדים בנינו לעצמנו בית עץ או משהו דומה בכל הזדמנות שהייתה לנו. צברנו שם שעות של משחקים שונים שהמצאנו בעזרת הדמיון המפותח שיש לילדים (ושלפעמים הם מאבדים אותו כשהם גדלים ומתבגרים.) היום, כשאנחנו מבוגרים, אנחנו רוצים שגם הילדים שלנו יחוו את החוויה הזו.

ישנם כאלה מביננו שהתברכו בכישרון וביכולת לבנות בעצמם בית על צמרת עץ או מרפסת. אחרים, מעט פחות רבי מזל, יבחרו למצוא דגם של בית עץ שניתן כיום לקנות במקומות שונים. כך או כך, ההתקנה של הבית – בין אם היא נעשית מההתחלה ובין אם מדובר רק בהרכבה הסופית – יכולה להיות בעצמה חוויה שתחבר בין ההורים ובין הילדים.

זמן איכות עם הילדים

הבניה או הרכבה של בית עץ לילדים היא הזדמנות נהדרת להורים לבלות זמן איכות עם הילדים שלהם. אני כותב "הורים" ואני מתכוון לזה: אין שום סיבה להשאיר את מלאכת ההרכבה רק לאבא; גם האמא יכולה להשתתף בעבודה וביחד כל המשפחה הופכת את הפרויקט לפרויקט משפחתי מיוחד שכולם שותפים בו וכולם נושאים עימם את הזיכרונות ממנו.

הרכבת בתי עץ לילדים דורשת מיומנות מסוימת. מובן שההורים צריכים לזכור שמדובר בזמן איכות ולהשתדל שלא להתעצבן אם הדברים לא הולכים כמו שצריך: כל מי שאי פעם ניסה להרכיב רהיט מאיקאה יודע עד כמה זה יכול להיות מתסכל לפעמים. התקנת מתקן שעשועים לילדים יכולה להיות שעשוע אם מתייחסים לכך בצורה הנכונה ומגלים את הצדדים החיוביים של התקנת מתקן חצר לילדים.

ללמד לעבוד עם הידיים

בעולם שבו הטכנולוגיה משתכללת יותר ויותר ושבו הילדים מגיל צעיר מכירים את הגאדג'טים החדשים והחדישים לפעמים אנחנו שוכחים איך לעבוד עם הידיים וליצור דברים מעץ ומתכת ולא רק בעולם וירטואלי. הבנייה המשותפת של בית עץ היא הזדמנות לילדים לגלות איך בונים דברים, איך משתמשים בכלי עבודה שונים וכיצד תוכנית על הנייר הופכת למשהו אמיתי בעולם האמיתי.

לא כל הורה יודע בימינו לעבוד עם הידיים אבל גם מי שאינו ברוך כישרון יכול להראות לילדים מה כן אפשר לעשות ומה אפשר ללמוד. ייתכן וזו בכלל הזמנות עבור ההורים ללמוד קצת יותר על מברגים ומברגות, פטישים ופטישונים, מסור עצים ושאר מיני מכשירים שאולי אין לנו מגע יום-יומי איתם. דווקא החוויה המשותפת של עבודה עם הידיים והבנה של דברים חדשים יכולה ליצור חוויה מאוד מיוחדת עבור ההורים ועבור הילדים.

עבודה וערכים

דרך העבודה בידיים הילד לומד שלא כל דבר קונים ושלפעמים עושים דברים בידיים. הילד גם לומד על שיתוף פעולה – בתנאי שההורים באמת מצליחים לעובד בשיתוף פעולה ולהוות דוגמה אישית לצעירים. הזכרתי מקודם שכדאי ששני ההורים יהיו שותפים לחוויית הבנייה ו/או ההרכבה – כך ילמדו הילדים משהו על שוויון ועל כבוד הדדי.

יש כל כך הרבה יתרונות בחוויה של בניה משותפת של בית עץ שחבל שאי אפשר לבנות אותו מספר פעמים. חשוב לנצל את ההזדמנות הזו ולהוציא ממנה את המיטב. אל דאגה; יהיו עוד הזדמנויות לצבור חוויות נוספות שקשורות לבית העץ – בדיוק כמו שאנחנו צברנו חוויות בימים שעוד היינו ילדים.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article31420.aspx