הסדרי ראיה נקבעים בבית משפט לענייני משפחה לטובת הילד
נכתב על ידי: מיכל ז
תאריך: 05/09/12

הילדים הם  בעצם הגורם המכריע בכל משפט גירושין, בכל משפט גירושין, ייקבעו הסדרי ראיה ומתן מזונות לילדים שטרם מלאו להם שמונה עשרה שנים. לגבי המשמורת על ילדים, בית המשפט יקבע לפי טובת  הילד.

לצערנו, המציאות החדשה עבור ילד שהתא המשפחתי שלו התפצל, גורמת ללא מעט משברים. הסדרי ראיה מאפשרים לילד להיפגש עם ההורה שלא קיבל עליו את המשמורת על מנת לשמור על קשר ולהקנות הרגשת יציבות ובטחון אצל הילד, היות ושני ההורים חיוניים לגידולו ולהתפתחותו הנפשית הבריאה. במידה של הפרת הסדרי ראיה ע"י אחד מההורים,  יכול הצד הנפגע לפנות לבית המשפט או לבית הדין הרבני ולבקש סעד על פי המקרה. הסעדים נגד המפר הם הטחת קנס עקב הפרת התחייבויות או שינוי הסדרי ראיה קבועים.

בית משפט לענייני משפחה דן בכל הסכסוכים המשפחתיים הכוללים את מזונותיה של האישה והילדים, בין היתר, בית המשפט קובע על חלוקת רכוש, משמורת על הילדים, הסדרי ראיה ועוד. בית משפט לענייני משפחה דן גם בבקשות לצווי עיכוב יציאה מהארץ , צווי עיקול וצווי מניעה ועוד. הסכם גירושין,  נעשה אף הוא דרך בית משפט לענייני משפחה, עורכי הדין של שני הצדדים, מנהלים משא ומתן לפי רצון שני הצדדים.

בית המשפט לענייני משפחה מעיין בהסכם,  ונותן לו תוקף של פסק דין.  הסכם גירושין בין זוג הוא עדיף כי כך בני הזוג שומרים על קשר טוב בגלל טובת ילדיהם והגירושין אינם "מכוערים ". קשר חברי בין בני זוג שהתגרשו זה מכבר, משפיע לטובה על הילדים ונותן להם קרקע בריאה לגדילתם.

יכולים להיות שינויים גם בהסדרי ראיה שכבר נקבעו ע"י בית המשפט לענייני משפחה. אם אחד ההורים לא עומד בהסדר, וגורם בכך עגמת נפש לילדיו אז נכנסת לתמונה העובדת הסוציאלית שעל פי דיווח מונתה ע"י בית המשפט לענייני משפחה להחליט עם לשנות את הסדרי הראיה.

אם אתם בשיא של הליך משפטי העוסק בגירושין ויש לכם כבר עו"ד לגירושין אפילו אם אתם סומכים עליו, התייעצו עם עוד עורך דין לגירושין כך שתוכלו לשמוע חוות דעת נוספת ואולי אף תגלו כי ישנם דברים חדשים בתחום וחוקות הגירושין שאפילו לא ידעתם עליהם בכלל, זכרו כי עצה של עורך דין לגירושין שהוא אינו מקצועי, יכולה לגרום לכם לנזק בלתי הפיך!


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article32378.aspx