כל פסיכולוג ילדים יודע שקשיים של ילד הם קשיים של הוריו. משפט זה נכון בשני כיוונים. מצד אחד, אם ההורים מצויים במצוקה כלשהי, היא כמובן תשתקף בהתנהגותם, באווירה בבית, ביחסים ביניהם ובינם לבין הילדים. לכן קשיים של ההורים יכולים להפוך לקשיים של הילד. מצד שני, אם הילד סובל מקשיים שמקורם מחוץ לבית (למשל, בהסתגלות למסגרת חינוכית חדשה), ההורים יחושו מתוסכלים ולא תמיד ידעו לעזור לו בהתמודדות.
תפקידו של פסיכולוג ילדים הוא לזהות את מקור הקשיים. כך, למשל, אם הילד שהיה רגיל לישון בחדרו פתאום מסרב לישון לבד ובא כל לילה אל מיטת הוריו, סביר להניח שהוא סובל במידה כזו או אחרת מחרדת נטישה. הסיבה לכך יכולה להיות בשינוי שהיה קשור ליחסיו עם הוריו: למשל, ההורים הודיעו שבכוונתם להתגרש. מצד שני, הסיבה יכולה להיות חיצונית (כגון הצקות של ילדים בגן), ולהתבטא בצורך מוגבר בתחושת בטחון וחמימות. בשני המקרים התנהגות נכונה של ההורים תעזור לילד להתגבר על הקשיים ביתר קלות.
פסיכולוג ילדים עוזר להורים להסתכל על המצב מזוית אחרת, מבלי להביע עמדה ביקורתית. מטרתו היא להציע להורים כלים להתמודדות נכונה עם קשיים אובייקטיביים. אם מדובר בהתנהגות בעייתית של הילד בבית, פסיכולוג ילדים יציע חלופות יעילות יותר מאשר צעקות ועונשים. אם מדובר בקשיים בגן או בבית ספר, פסיכולוג ילדים (במקביל לטיפול בילד) ילמד את ההורים איך לשתף פעולה עם הצוות החינוכי ולהיות מעורבים יותר. לעתים, פסיכולוג ילדים יכול גם להמליץ על מסגרת חינוכית אחרת, המתאימה יותר לילד; חלק מההורים אינם בקיאים באפשרויות השונות העומדות לרשות ילדם במערכת החינוך.
לסיכום, יעוץ מפסיכולוג ילדים מומחה יודע להדריך ולכוון את ההורים בהתמודדותם עם הקשיים של הילד. לעתים הדרכת הורים היא כל מה שנדרש על מנת להחזיר את השקט הנפשי לכל בני המשפחה. הדרכת הורים היא חלק בלתי נפרד מכל טיפול פסיכולוגי או רגשי, אשר מאפשרת להורים לקבל עצות של מומחה ביחס למצבים השונים איתם הם מתמודדים. ניתן לומר שפסיכולוג ילדים מגיש עזרה מקצועית לכל בני המשפחה.