בחירה של מיתרים לגיטרות אקוסטיות
נכתב על ידי: אירה פינסקר
תאריך: 27/09/12

בחירה של מיתרים לגיטרות אקוסטיות עשויה לעתים להפוך למשימה קשה עוד יותר מאשר בחירת הגיטרות עצמן. כאשר אנחנו מעוניינים לרכוש גיטרה, אנחנו נכנסים לחנות כל נגינה, לוקחים כל גיטרה ומנסים אותה. טרם המציאו שיטה המאפשרת לנסות סט מיתרים מבלי לרכוש אותם, לכן הצרכן חייב לעשות עבודת הכנה לפני הרכישה.

ראשית כל, יש לדעת האם מדובר במיתרי פלדה או במיתרי ניילון. סוג המיתרים צריך להתאים לסוג הגיטרה שברשותכם. חשוב לזכור, שמיתרי פלדה דורשים מתיחה חזקה, ועשויים להרוס גיטרה המיועדת למיתרי ניילון. לעומת זאת, אם מתקינים מיתרי ניילון על גיטרה המיועדת למיתרי פלדה, לא נוכל להפיק צלילים באיכות הנדרשת.

לאחר שסוג המיתרים נקבע, יש לחשוב על עוביים. מיתרים דקים מתאימים יותר לתלמידים מתחילים, כי קל יותר להצמיד אותם אל צוואר הגיטרה. יחד עם זאת, קשה להגיע עם מיתרים דקים לעוצמת צליל טובה. בנוסף לכך, מיתרים דקים נמתחים פחות ועשויים לגעת בגוף הגיטרה ולהפיק צליל רועד ומטרטר. מיתרים עבים מפיקים צליל איכותי יותר, אך עשויים לצבוע אצבעות שטרם התפתחו עליהם יבלות, לכן אינם מתאימים למתחילים. עובי המיתר הראשון במרבית הקיטים של מיתרים לגיטרות אקוסטיות נעש בין 0.008 לבין 0.013 אינץ'. יתר המיתרים צריכים להתכוונן לפי המיתר הראשון.

נושא החותלת הוא הקריטריון הבא בתור בבחירת מיתרים לגיטרות אקוסטיות. במרבית המקרים חותלות עשויות מנחושת או ממסגים שונים המכילים אותה. בחלק מהמקרים החותלת מצופה בכסף: לציפוי כזה אין השפעה על איכות הצליל, אך מיתרים כסופים נחשבים לאסתטיים יותר. חותלת מפליז נחשבת לעמידה מאוד. חתך החוט של החותלת משפיע על הצליל: חתך עגול נותן צליל פעמוני. חתך שטוח נותן צליל עמום יותר. שני המיתרים הראשונים תמיד מגיעים ללא חותלות, ואילו שלושת המיתרים האחרונים תמיד עטופים. המיתר השלישי יכול להכיל חותלת בחלק מהערכות, והצליל נחשב לאיכותי יותר במקרה הזה. יחד עם זאת, המיתר השלישי הדק יחסית נושא בעומס גבוה יותר אם יש עליו חותלת, ועשוי להקרע.

לסיכום, בחירה של ערכות מיתרים לגיטרות אקוסטיות היא משימה מאתגרת, אשר דורשת הכרות טובה עם הנושא ונסיון. במידה ואינכם בקיאים מספיק בנושא מומלץ לקבל יעוץ מקצועי בחנות, או מאדם שאתם מכירים. בכל אופן, הדבר החשוב ביותר שצריך לזכור הוא סוג המיתרים הנכון. יתר השיקולים משפיעים על איכויות הצליל אך לא משפיעים על אורך החיים של הגיטרות עצמן.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article32964.aspx