בית עץ לילדים: דברים שכדאי לקחת בחשבון
נכתב על ידי: אביב יועצים
תאריך: 05/10/12

בתור ילדים, רבים מאיתנו נהנו ממשחקים בבית עץ שבנינו בעצנו או שההורים שלנו בנו עבורנו. מה שהיה חשוב לנו בימים ההם זה לשחק, להשתולל, להמציא עוד משחקים, לדמיין ולעשות את כל הדברים שילדים אוהבים לעשות כשהם מבלים במקום הקסום הזה. בתור מבוגרים סדר העדיפויות שלנו משתנה וכאשר אנחנו בונים או רוכשים בית עץ לילדים עלינו לחשוב על עוד דברים ולא רק על השאלה איזה חבר יבוא לשחק איתנו ומתי. בשורות הבא נפרט כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון כשבונים או רוכשים בתי עץ לילדים.

הגנה מאש: מתקן שעשועים שנבנה מעץ מחייב מחשבה על שריפות. מתקן חצר שכזה עלול להפוך למפגע בטיחותי חמור אם לא נקפיד על הגנה מאש. עלינו לוודא שהעץ עבר את הטיפול המתאים כדי שהוא לא יהיה חומר בעיר ומסוכן.

בטיחות: מעבר להגנה מאש ישנם מפגעים שונים שבית עץ יכול לכלול. חשוב לזכור שיש לנו כאן מתקן עם פוטנציאל חוסר בטיחות די גבוה: הוא מחוץ לבית, במקום גבוה (פחות או יותר בהתאם לבחירה שלנו ותנאי השטח), הוא נועד למשחקים של ילדים (שבוודאי אינם מודעים במיוחד לענייני בטיחות) ובכלל מהווה מקום חוץ-טריטוריאלי שמבטיח יותר השתוללות והסתכנות. חשוב לוודא שחשבנו על כל האפשרויות כמו הגנה מנפילות, מניעת פציעות וכן הלאה.

הגנה ממזג האוויר: אם אנחנו רוצים שהילדים יוכלו לשחק בחוץ גם במזג אוויר לא נוח אנחנו יכולים להשקיע יותר בבית העץ ולמגן אותו כנגד גשם או לפחות כנגד רוחות פרצים ושמש קופחת.

עיצוב: בית העץ כשלעצמו הוא כבר כר מוצלח שעליו פורח הדמיון של הילדים. אבל אנחנו לא צריכים להסתפק בכך: אנחנו יכולים לעצב אותו כך שהוא יהיה מקום קסום ומיוחד. אפשר לבנות את בית העץ בהתאם לסיפור מסוים (בית עץ בסגנון הארי פוטר, למשל) ואפשר לבנות ולקשט אותו בסגנון מסוים (שודדי ים, פיות וקוסמות וכן הלאה.)

לשלב את הילדים: אם אנחנו באמת משקיעים בעיצוב בית העץ כדי לשלב את הילדים בתכנון כדי שהוא יתאים למה שהם רוצים.הילדים ישמחו להיות חלק מהתכנון וכך בית העץ יהיה באמת שלהם והחוויה תהיה גדולה יותר.

תעסוקה בבית העץ: אבל בית עץ זה לא תמיד מספיק וכדאי לחשוב על מה עושים איתו. חישבו על משחקים שתוכלו להציע לילדים וחישבו על אביזרים וחפצים שכדאי להוסיף למקום כדי שהחוויה תהיה טובה יותר וגם שהיא לא תהפוך למשעממת לאחר זמן קצר.

לחשוב על העתיד (הרחבה): בכלל, צריך לחשוב על העתיד וכדאי לתכנן הרחבות אפשריות ותוספות לבית העץ. הדבר יועיל גם למניעת השתעממות, גם לרענון המקום וגם להגדלתו לעתיד שבו יהיו לנו יותר ילדים שצריכים יותר מקום.

לקבוע כללים: למרות שמדובר במעין טריטוריה של הילדים אין זה אומר שעלינו כהורים מוטלת החובה לא להתערב במה שקורה שם. ההיפך הוא הנכון: עלינו לקבוע כללי התנהגות ובטיחות בבית העץ כדי שהמקום עדיין יהיה בשליטתנו. לא מדובר בספר חוקים עבה אלא רק בכמה כללי יסוד שנוגעים בעיקר לבטיחות שיבטיחו לנו את שלומם של ילדים שלנו ואת השימוש הנכון בבית העץ.

*** מוגש בחסות איסמור - איסמור מובילה בארץ בתחום שיווק מוצרי האיכות לבית ולחצר מוצרים אלה כוללים, בין היתר דשא סינטטי, ג`קוזי(ספא), סאונות, ברביקיו בנוי, מתקני שעשועים לילדים, בקתות עץ, מחסני עץ ועוד.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article33151.aspx