חסכון בחשמל: טרנד צרכני אחרון
נכתב על ידי: אירה פינסקר
תאריך: 06/10/12

כצרכנים, אנחנו שואפים לנוחות מירבית ולתמורה מקסימלית עבור הכסף שלנו. יחד עם זאת, בחברה צרכנית כמו החברה המערבית המודרנית ניתן למתג גם ערכים המכוונים לכאורה כנגד הצרכנות המסורתית. חסכון בחשמל, למשל, הוא אחד הטרנדים האחרונים בתרבות הצריכה שלנו. במילים פשוטות, שימוש בזבזני בחשמל אינו נחשב לקול. התחשבות בערכים סביבתיים ומודעות לבעיות אקולוגיות – זה מה שהולך היום.

בימינו חשיבותו של חסכון בחשמל הוחדרה אל תודעתו של הצרכן הממוצע, אשר מחפש גופי תאורה חסכוניים, מתוך אמונה שתורם בכך להפחתת הזיהום הסביבתי. יחד עם זאת, אף אחד לא הסביר לצרכן זה שחסכון בחשמל הוא בראש ובראשונה אי שימוש במוצרים אשר ייצורם דורש השקעה גבוהה של אנרגיה. מדובר למעשה בכל אותם המוצרים אלינו אנחנו רגילים, כגון מכוניות, מכשירי חשמל, מחשבים, מכשירים אלקטרוניים וכדומה. הפסקה או צמצום של ייצור המוני תביא לחסכון בחשמל בקנה מידה כזה שיוכל להשפיע מהותית על סוגיות סביבתיות.

צרכן נאור המודע לנושאים סביבתיים יהיה מוכן לשלם מעט יותר עבור אותם גופי תאורה אשר מוכרזים כחסכוניים. יחד עם זאת, אם מישהו יציע לו לוותר על מדיח הכלים ולשטוף את הצלחות באופן ידני, או לוותר על מכונת ייבוש ולתלות את הכביסה, ספק שיצליח. גם הנסיונות להציע לאותו צרכן נאור לוותר על מכונית יוקרתית, על טלוויזיה מודרנית ועל הסמארטפון, צפויים לכשלון מוחלט. יחד עם זאת, דווקא ויתור על מוצרים טכנולוגיים צפוי להביא לחסכון בחשמל בקנה מידה כזה שמסוגל להשפיע על הסביבה.

אם כן, חסכון בחשמל כפי שרבים מבינים אותו כעת הוא עבודה בעיניים. ניתן להגיע לחסכון משמעותי רק אם כלכלות המדינות המפותחות לא יהיו יותר מבוססות על טכנולוגיה ועל תעשייה, אם ייצור המוני יפנה את מקומו לייצור ידני לוקאלי, והחקלאות תהווה את הבסיס לכל משק. יחד עם זאת, אף אדם שפוי לא ירצה לחזור לכלכלה דגם ימי הביניים. לכן דאגה כנה לאיכות הסביבה צריכה לפעול לאיתור מקורות אנרגיה ידידותיים לסביבה ולפיתוח שיטות קיימות להפקת אנרגיה מקרינת השמש, מרוח וכדומה, ולא לחסכון בחשמל על ידי רכישת מנורות חסכוניות.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article33162.aspx