הבחינה הפסיכומטרית – מה זה ולמה זה חשוב בעצם ?
נכתב על ידי: רוני ארז
תאריך: 18/10/12

איך בנוי המבחן הפסיכומטרי ומה הוא מכיל ?

פסיכומטרי הינו מבחן אשר מודד למעשה את סיכויי ההצלחה של אדם מסוים והתאמתו ללימודים אקדמיים בתחום מסוים. המבחן נערך בישראל החל מתחילת שנות ה 80 ונחשב לכלי המיון העיקרי ביחד עם ציוני הבגרות בעת קבלה למוסדות הלימוד השונים. מבחן פסיכומטרי בנוי משלושה נושאים של חשיבה מילולית, חשיבה כמותית ואנגלית. נושאים אלו  מתחלקים ל 8 פרקים במבחן ( בפועל עונים על שישה בלבד- שני האחרים מהווים פיילוט ) ואשר קצובים בזמן של 25 דקות לכל פרק. אורך המבחן הינו 3 שעות ועשרים דקות ללא הפסקה.

האם ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי למוסדות להשכלה גבוהה ?

למעשה, מרבית מוסדות הלימוד ובמיוחד הנחשבים מביניהם,  מחייבים מעבר של  הבחינה ועמידה בתנאי סף הנגזרים ברובם  מציון הפסיכומטרי הכולל או מהציונים של כל נושא בנפרד. הצלחה בבחינה מעידה ברוב המקרים על יכולתכם הלימודית ויכולה לקבוע את עתידכם האקדמי ושאיפותיכם המקצועיות באופן משמעותי. אמנם ניתן להתקבל רק על סמך ציוני הבגרות שלכם, יחד עם זאת קחו בחשבון כי סיכויי הקבלה שלכם למקומות תעסוקה בסיום התואר יהיו מוגבלים יותר באופן טבעי ועובדתי.

איך ואיפה כדאי ללמוד לפסיכומטרי ?

המרכז הארצי לבחינות וההערכה האחראי לעריכת הבחינה ופיקוחה מאפשר לכל אדם לגשת לבחינה על פני מספר מועדים בשנה. אין חובה לקחת קורס הכנה בכדי לבצע את הפסיכומטרי, יחד עם זאת המבחן אינו פשוט כלל ולמידה עצמאית אינה מתאימה לרוב הנבחנים. מומלץ מאוד לקחת קורס הכנה מקצועי למבחן פסיכומטרי דרך מכון הכנה בעל ניסיון אשר מעסיק את טובי המדריכים והמורים בתחום, דבר אשר מעלה את סיכויי ההצלחה משמעותית.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article33467.aspx