חוג דרמה לילדים הוא אחד מהחוגים המהנים ביותר, אשר יכולים להעסיק את הילד בשעות פעילות החוג ולתת לו חומר למחשבה גם לאחר מכן. בחוג דרמה לילדים נרכשות מיומנויות חשובות, אשר יכולות לשמש את התלמיד גם בחייו הפרטיים ולא רק בחזרות ובהופעות. לכן הורים רבים מחפשים חוג כזה עבור ילדיהם, וכאן חשוב לדעת על אלו נקודות לשים לב בעת בחירת החוג.
ראשית כל, חוג דרמה לילדים צריך להיות מותאם לגיל הילד. כאשר מדובר בחוג, ולא בניסיון להפוך את הפעוט לכוכב קולנוע מקצועי, יש ללמד כל תלמיד באופן הדרגתי ובהתאם לרמת התפתחותו. ילדים עד גיל 5 יתקשו להמחיז מחזה ארוך, ואילו ילדי בית ספר יכולים כבר להענות בהצלחה לאתגר כזה. תלמידי בית ספר בוגרים יותר יכולים לעשות עבודת מחקר וללמוד על מחבר המחזה, על התקופה ועל הנסיבות המתוארות שם – כלומר, ללמוד מעט היסטוריה ולהרחיב את ידע הכללי שלהם, ואילו ילדים קטנים יותר יתקשו לעשות זאת ללא הדרכה.
דבר נוסף שצריך לבדוק בחוג דרמה לילדים זה מספר הילדים בכל קבוצה ומספר המדריכים בה. ילד ביישן ורגיש, אשר נכנס לחוג דרמה לילדים לראשונה, צריך להרגיש שם בנוחות ולתפקד ללא לחץ מיותר גם בשלבים הראשונים, ועבורו עדיף לחפש חוג הפועל במתכונת של קבוצות קטנות. לעומת זאת, ילד אסרטיבי המחפש אתגרים יהנה יותר בקבוצות גדולות. כמובן שהרכב הקבוצה צריך להיות הומגני פחות או יותר מבחינת גיל ורמת התפתחות.
דבר חשוב נוסף בבחירת חוג דרמה לילדים זה המדריכים. בעצם, יכול להיות שזה הדבר החשוב ביותר. אם החוג הוא בעל אוריינטציה מקצועית, ומועבר בבית ספר מוכר למקצועות המשחק, אז מומלץ לחפש קבוצה עם מדריך בעל שם ומוניטין בתחום. יחד עם זאת, אם מדובר בחוג אשר אין לו מטרה לדחוף את התלמידים להוליווד, כדאי לבדוק את הרקע של המדריכים בתחום החינוך והפסיכולוגיה, יותר מאשר בתחום המשחק.
לסיכום, בעת בחירת חוג דרמה לילדים, צריך לבחון ולהבין את הרצונות ואת הצרכים של הילד. אם הילד רוצה ומוכן לחוג מאתגר אשר יכול להוות את המדרגה הראשונה בחיים המקצועיים בתחום המשחק, יש לחפש עבורו חוג כזה, בו תורגש התחרותיות והלחצים האופייניים לענף. לעומת זאת, אם הילד זקוק לתמיכה ולהבנה, לשיפור הבטחון העצמי ולפיתוח היכולות הרגשיות והחברתיות, יש לחפש עבורו מסגרת אינטימית ונוחה יותר.