כריתת עצים במרחב העירוני
פיתוח הנוף במרחב העירוני, הינו תחום מפותח ביותר שתופס תאוצה בשנים האחרונות. אם בעבר הסתפקו בסלילת כבישים וריצוף רחובות, הרי שהיום, אדריכלות נוף הינה חלק בלתי נפרד מחזות הערים, ושדרות של עצים נטועים באיי תנועה, מעגלי תנועה או בחצרות בתים ופארקים, הם מראה שכיח במיוחד. עם זאת, לעתים, מתעורר הצורך בפעולות כריתת עצים. פעולות כריתת עצים, הינן פעולות שאין להקל בהן ראש, והן חייבות להיות מבוצעות על ידי צוות מקצועי ומיומן ובהתאם לדרישות החוק.
מה אומר החוק על כריתת עצים במרחב העירוני?
החוק הישראלי, מתייחס לפעולות כריתת עצים ברצינות רבה, ולפיכך, במידה והפעולה לא מתבצעת מסיבה מוצדקת, היא מהווה עבירה על החוק, והעובר עליה, צפוי לקנסות ועונשים הקבועים לפי חוק. לפיכך, חשוב לזכור כי כריתת עצים במרחב העירוני, יכולה להתבצע, אך ורק אם העצים מהווים סיכון לרכוש או לנפש, אם העצים נמצאים בסכנת קריסה, סובלים מנזקים מטפילים שונים, או במידה וענפי העצים הסתבכו בחוטי חשמל או טלפון, מה שיכול להיות אסון פוטנציאלי. במקרים כאלו, כאשר יש סכנה מוכחת, פעולות כריתת עצים, ייחשבו כפעולות לגיטימיות.
גיזום עצים יכול בהחלט למנוע כריתת עצים
כרית עצים היא פעולה שנעשית רק באין פתרון רלוונטי אחר, ולעתים קרובות, יכולה להימנע, כאשר מתבצעות עבודות תחזוקה של העצים כגון, יישור הגזעים, גיזום עצים וענפי העצים למניעת הסתבכות ומפגעים, וכן, טיפול בעץ למניעת מזיקים וטפילים.