מערכת המשפט בישראל, בדומה למדינות אחרות בעולם, מחמירה במידה רבה במיוחד עם נהגים, הנתפסים נוהגים בזמן שהם שיכורים. נהיגה בשכרות נחשבת לאחת העבירות החמורות ביותר ולכן גם העונש הצפוי לנהג הנתפס נוהג שיכור הוא חמור גם כן. ישנם מקרים בהם ניתן להפחית במידת העונש או לקבל זיכוי מלא. כדי לעשות זאת חשוב להיעזר בשירותיו של עורך דין, המתמחה בתחום זה.
מה קורה לנהג הנתפס נוהג שיכור
אחת מעבירות התנועה החמורות ביותר היא נהיגה בשכרות. בין אם מדובר באחוזי אלכוהול גבוהים במיוחד או נמוכים, במידה והם מעל המותר וכפי שקובע החוק, ניתן לפסוק כי מדובר במקרה של נהיגה בשכרות המצדיקה הזמנה לבית המשפט ועונש של שלילת רישיון. כשנהג נתפס נוהג כשהוא שיכור רישיונו יכול להישלל כבר במקום עצמו או לאחר שימוע בבית המשפט. בזמן שחולף מרגע שנתפס ועד שמחליטה המערכת המשפטית איזה עונש להטיל עליו, הוא רשאי להיעזר בשירותיו של עורך דין בתחום התעבורה, ואף כבר בשלבים הראשונים בהם נדרש הנהג להגיע אל המשטרה.
תפקידם של עורכי הדין במקרים אלה
כדי להתמודד נכון אל מול המערכת המשפטית, עורכי דין תעבורה, המסייעים לנהג שנתפס נוהג כשהוא שיכור, עוזרים לו לבחון את המצב עצמו ולבדוק האם ישנן ראיות שונות, שאכן מצדיקות את קבלת העונש או שמא ניתן להוכיח לבית המשפט כי איננו אשם בעבירה זו או שאולי יש להקל בחומרת העונש שנפסק בבית המשפט. ההתנהלות עצמה אל מול המערכת המשפטית עשויה להיות מורכבת מאד. חשוב להכיר היטב כיצד פועלת מערכת זו וכיצד יש להתנהל מולה. רק עורך דין בתחום התעבורה יכול לעשות זאת נכון, ולעיתים גם להביא לביטול כל ההאשמות. על הנהג הנתפס לפנות אל עורך הדין כבר ברגע שנתפס על ידי המשטרה שכן במידה ויטען טענות שונות, מצבו אף עשוי להחמיר והוא עלול לקבל עונשים נוספים, קשים יותר. עורך דין מקצועי ומיומן יכול להנחות את הנהג כיצד עליו לפעול לאורך כל השלבים שאותם הוא עובר, מרגע עצירתו ועד הגעתו אל בית המשפט.