מהם תפקידיו של רואה חשבון |
לאחר תום לימודי התואר, עמידה במבחנים המחמירים של מועצת רואי החשבון, וגם התמחות במשך שנתיים במשרד רואי חשבון קיים, רשאי כל רואה חשבון לבחור מסלול מקצועי המתאים לו הן מבחינת הנטייה האישית והן מבחינת האפשרויות העומדות בפניו. באופן כללי ניתן לומר, שהמסלולים המקצועיים העומדים בפני רואה חשבון מאפשרים לו להיות שכיר במשרד רואי קיים, או לפצוח בקריירה של רואה חשבון עצמאי, לפתוח לעצמו משרד ולהתמקצע בתחומים שהוא הכי טוב בהם.
אז מה עושה רואה חשבון?
התחומים בהם מתמחה רואה חשבון במהלך לימודי ראיית החשבון כוללים ידע נרחב בנושא המסים, החשבונאות, מימון, ניהול פיננסי ועוד. במסגרת תפקידו, עליו ללוות את לקוחותיו במבוכי ההתנהלות המורכבת מול רשויות המס, להדריכם ולהנחותם בכל הנוגע להתנהלותם העסקית והפיננסית, ולדאוג שבשורה התחתונה ישמרו על מאזן כלכלי חיובי ועסק משגשג. במקביל, עליו לייצג את לקוחותיו נאמנה מול רשויות המס, מה שכולל הכנת דוחות מס שוטפים, וקשר שוטף איתן. רואה חשבון טוב פוטר את לקוחו מהרבה טרדה והתעסקות בנושאים החשבונאיים, ומאפשר לו להתפנות לחלוטין לעיסוקו במקצועו בראש שקט ובתחושת ביטחון שהוא בידיים טובות.
לסיכום
ביכולתם של דוחות פיננסיים מדויקים וניתוחים כלכליים מרחיקי ראות, למנף בתי עסק, ולהביאם לידי שגשוג כלכלי והצלחה עסקית. רואי חשבון העושים את מלאכתם נאמנה ובאופן מקצועי, מבצעים את המלאכה עבור לקוחותיהם וחוסכים להם הרבה זמן, כסף וטרדה. אין ספק שההוצאות הכרוכות בהעסקת רואה חשבון מתגלות ככדאיות ומשתלמות כלכלית. כיום, קשה לדמיין ניהול עסק ואפילו קטן, ללא סיועו והדרכתו של רואה חשבון מקצועי. כאשר כל אחד מבצע את מלאכתו בה התמחה, נראים פני הדברים אחרת, העסק יותר משגשג, מצליח ומתפתח.
|