חגורות בטיחות
נכתב על ידי: prosites
תאריך: 29/10/12

חגורות בטיחות

בנסיעה ברכב , לחגורת הבטיחות תפקיד עיקרי בצמצום הפגיעה והנזק שיכול להיווצר לגוף שלנו בעת תאונה. חגורת בטיחות מצילת חיים וזו לא סתם אמרה, רבים מקלים ראש עם קביעה זו ולא לא לוקחים מספיק ברצינות את העובדה שנסיעה ברכב ללא חגורת בטיחות מהווה סכנת חיים ממשית. חובת חגירת חגורה מעוגנת בחוק, אך שימת הדגש צריכה להיות על שמירת הבטיחות ולא על חשש מקנס מסוים.

קציני בטיחות בתעבורה ואני חוק רבים יקפידו יתר על המידה על נושא של חגורת בטיחות עקב התרומה הגדולה שהיא נותנת בעת תאונת דרכים.

החגורה מתוכננת כך שמחוברת בשלוש נקודות למושב הרכב ובאופן כזה מחזיקה ביותר שטח פנים של גוף הנוסע, כך במקרה של בלימה פתאומית או התנגשות, גוף הנוסע מאובטח ביותר מקומות. קיימים כמה סוגים של חגורות בטיחות: חגורת מותניים דו נקודתית, חגורת שלוש נקודות ורתמת שש או חמש נקודות אשר נמצאת בדרך כלל במכוניות ספורט או רכבי שטח.  לכל חגורה, ייעוד ותפקיד שונה ועל כן גם הגנה שונה. כך לדוגמא, בחגורת מותן החלק העליון של הגוף עלול להיזרק קדימה בבלימה חזקה, מה שמהווה חסרון לעומת חגורת שלוש נקודות.

חגורות הבטיחות על כל סוגיהן "ינעלו" בעת התנגשות ובכך יתרמו לשמירה על הגוף, בכל מקרה של תקלה בחגורת בטיחות מומלץ להיוועץ עם מוסך או בחברות עם קצין הבטיחות של החברה

כריות האוויר גם כן התפתחו כתוצאה משמירה על הבטיחות במהלך הנסיעה ובמקרה של תאונה, אך יש נטייה לחשוב שאם יש כריות אוויר, ניתן להמעיט מערך החגורה. להיפך, כריות אוויר אשר נפתחות במהירות של 350 קמ"ש כאשר הנוסע לא חגור יכולות להסב לו נזק רב, פציעה ואף מוות. לכן, רק כאשר הנוסע חגור השילוב בין כרית אוויר לחגורת בטיחות מוכחת כמצילת חיים.

על הנוסעים היושבים מאחור ישנה חובה מכוח חוק על חגירת חגורות בטיחות, החל מרכבים פרטיים משנת ייצור 1987. חשוב להדגיש שעצם הישיבה מאחור ללא חגורת בטיחות היא לא נסיעה בטוחה ובמקרה של תאונה הנוסע עלול לעוף קדימה, לפגוע בנוסעים אחרים ואפילו להיזרק החוצה אל מחוץ לרכב. הנוסעים היושבים מאחור גם לא חשופים לערנות הנהג ופחות יכולים לצפות את התנהגותו על הכביש פחות מהנוסע ליד הנהג. לכן, חגירת חגורה מאחור היא חשובה לא פחות מאשר מקדימה.

לגבי נשים בהריון וחגירת חגורת בטיחות: על נשים בהריון לחגור חגורת בטיחות ולמרות הבטן הגדולה והמרחק להגה עליהן לחגור את החגורה ולייצב אותה מתחת לבטן. בצורה כזאת, במקרה חירום הנזק שעלול להיגרם לנהג או לנוסע יהיה קטן יותר מאשר לא לחגור כלל. יש לציין שרופאים וגניקולוגים ממליצים להימנע מנסיעה ברכב.

כפי ששמנו לב, חגורת בטיחות הכרחית לכל אדם בכל גיל ואין להסס גם אם אתם רגילים לא לחגור מאחור. חגורת בטיחות מצמצמת את הנזק שעלול להיגרם לנוסעים ויכולה להיות הגבול הדק שבין חיים למוות.

מאמר מאת לופוס שירותי קצין בטיחות התעבורה


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article33853.aspx