למה להציב מתקן סולארי דווקא בישראל?
נכתב על ידי: Roni Golomb
תאריך: 05/11/12

אנרגיה סולארית ביחס לצריכת החשמל

כדי להבין את היעילות של מתקן סולארי יש להבין שני דברים - ראשית כיצד עובד מתקן סולארי בשיטת GRID ON, ושנית - מהם הרגלי צריכת החשמל של הישראלי הממוצע. באשר לצורת התכנון של מערך סולארי בשיטת GRID ON הרי שמדובר למעשה על מערכת שמחוברת לתוך תשתית החשמל הארצית. מה היתרון של מערכת זו? היתרון הוא שכידוע השמש אמנם זורחת בישראל באופן חזק רוב חודשי השנה ורוב שעות היממה, אך בכל זאת יש ימים בהם היא לא מופיעה - יש חודשי חורף בישראל, וכמובן שגם ביום החם ביותר - השמש תשקע בסופו של דבר. אלא שצריכת החשמל לא מפסיקה כשהערב יורד, ולכן כדי שיהיה אפשר להמשיך לצרוך חשמל, מחובר כל מתקן סולארי לתשתית החשמל. כך המערכת יודעת להחליף בין התשתיות כשברירת המחדל היא כמובן המערכת הסולארית. כל עוד יש מספיק חשמל שמופק ממנה - דרכה הוא יגיע. ברגע שההספק נמוך מידי - עוברים לתשתית של חברת החשמל.

כעת נבין משהו על הרגלי צריכת החשמל של הישראלים. הסטטיסטיקות של חברת החשמל מראות שוב ושוב כי החודשים בהם צריכת החשמל מגיעה לשיא - אלו הם חודשי הקיץ. אין מה לעשות - הקיץ הישראלי קשה פי כמה וכמה מהחורף הישראלי. בחורף מספיק להדליק תנור קטן שיחמם. בקיץ אנחנו מפעילים את המזגנים בעוצמות גבוהות מאד, מה שכמובן מהווה צריכת חשמל עצומה.  אבל מה הקשר בין זה לבין מתקן סולארי?

היחס המושלם ביותר

למעשה, כאן בדיוק מתקן סולארי נכנס, כי מצב טוב יותר מזה לא היה יכול להיות. סביר להניח שבקיץ אתם תקבלו את חשבון החשמל הגבוה ביותר בשנה בשל השעות שבהן המזגן היה דלוק. אבל השעות שבהן הוא היה דלוק הן גם השעות החמות ביותר ביום. באופן לא מפתיע - אלו הן השעות בהן קרני השמש מכות במלוא עוצמתן על האדמה, וכך למעשה הן נקלטות בצורה הטובה ביותר בתוך כל מתקן סולארי - שיוכל לספק באופן עצמאי את החשמל הדרוש להפעלת המזגן. במילים אחרות - ככל שחם יותר, כך תוכלו יותר לחסוך בחשמל!


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article34023.aspx