שינויים בתחום מכשירי שמיעה
נכתב על ידי: אופיר בן צור
תאריך: 17/11/12

שינויים בתחום מכשירי שמיעה

במאמר שה נעסוק בשאלות ונושאים כגון: כיצד נדע איזה מכשיר מתאים לנו באופן אופטימאלי? ואיזה חידושים אחרונים קיימים בתחום מכשירים אלה. בתחילת שנת 2011 החל משרד הבריאות לממן את רכישת מכשירי שמיעה, ולכן שימוש בהם הפך נגיש ואפשרי עבור אנשים רבים. כמו כן, שלא כבעבר ישנו היום מגוון רחב של מכשירים בעלי טכנולוגיה משוכללת, אשר מאפשרת למכשירים להפיק איכות צלילים מתקדמת.

אחד החושים העיקריים שלנו כבני אדם הוא חוש השמיעה, כאשר חוש זה הינו נדבך משמעותי ומרכזי באיכות החיים שלנו. כמו כן, שמיעה הינה למעשה הבסיס לקליטת רעשי סביבה, מוסיקה, התמצאות ווכיון והכי חשוב הדיבור ואף לתחושות ורגשות. בשל כך השימוש ב-מכשיר שמיעה הינו חשוב לאלו בנינו אשר צריכים אותו.

שלא כבעבר, כאשר מכשירי שמיעה היו גדולים, בולטים ובעלי צבע חום לא נועים לעין, כיום התבצע מהפך בתחום מכשירי השמיעה ואלו הפכו להיות צבעוניים, קטנים ומספקים מגוון שכלולים והכי חשוב קליטת קולות באיכות גבוהה.

באיזה אופן אנו שומעים?

האוזן הינה איבר רגיש מאוד ומורכבת משלושה חלקים: האוזן החיצונית אשר כוללת את האפרכסת, תעלת השמע ועד עור התוף. האוזן התיכונה הכוללת את עוצמת השמע. והאוזן הפנימית הכוללת את עצב השמיעה, השבלול ( הקוכליאה ), ואיבר שיווי המשקל של גופנו.

האופן בו אנו שומעים הינו מורכב, והרי שכאשר גלי הקול דרך האפרכסת מגיעים לתעלת השמע ומרעידים את עור התוף. זה גורם ליצירת תנודות בעצמות השמע, אשר מעבירות אותן לשבלול (קוכליאה). שם התנודות נקלטות ומתורגמות לגרייה חשמלית אשר עוברת דרך עצב השמיעה למרכז השמיעה במוחנו.

אחד הגורמים הנפוצים לירידה בשמיעה

אחד הגורמים הנפוצים הוא הגיל, והרי שרבים מבני השישים ומעלה מדווחים על ירידה בשמיעה. וזאת מאחר ותפקוד תאי השיער באוזן פוחת עם הגיל. כאשר ברוב המקרים התדירויות הגבוהות נפגעות קודם.  ירידה בשמיעה בגיל המופלג נפוצה מאוד, ואף משפיעה על כשליש מהאוכלוסייה. כך שלטובת ליקוי זה קיימים מכשירי שמיעה ואף טלפון נייד למבוגרים אשר בחובו קיימת טכנולוגיה מתקדמת אשר מאפשרת עבודה עם מכשיר שמיעה.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article34417.aspx